SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya Kadınlar Gününde..

A- A+ PAYLAŞ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Malatya'da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

BARODAN KADIN HAKLARI MASASI..
Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ferda Dönmez, Malatya Belediyesi binası önünde kurdukları kadın hakları masasında kadınların çeşitli konulardaki, özellikle hukuksal sorularına cevap verdiklerini ve broşür dağıttıklarını söyledi.

Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ferda Dönmez, "Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için partiler ve seçim yasasında , siyasi katılımda asgari yüzde 30 oranında toplumsal cinsiyet kotası getirilmesini istiyoruz"dedi.

Kadınların, ekonomik, kültürel, sosyal ve politik alanda hep dezavantajlı olduklarını ileri süren Dönmez, "Kadına yönelik ayrımcılığa son verilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için başta parlamento ve siyasi partilerin yönetici kadroları olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

MEYDANDA HALAYLI KUTLAMA..
Yeni Cami önündeki Soykan Parkı'nda "Demokratik Kadın Platformu" olarak bir etkinlik düzenlendi. Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), İnsan Hakları Derneği (İHD), Demokratik Türkiye Partisi (DTP) ve Emeğin Partisi (EMEP) üyeleri katıldı. Malatya Demokratik Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şube Sekreteri Türkan Kavloğan, 8 Mart 1857'de Newyorklu emekçi kadınların eşit işe eşit ücret için başlattıkları direnişe güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 129 kadının yaşamını yitirdiği günün yıldönümü olduğunu hatırlattı.

Basın açıklamasından sonra kadınlar davul-zurna eşliğinde halay çektikten sonra dağıldılar.

BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ OTOBÜS..
Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ayrıca, 8 Mart Perşembe günü gün boyunca, bayanlar belediye otobüslerinden ücretsiz yararlandılar.

Belediye Basın Bürosu, bu uygulama nedeniyle, bayanlardan Belediye Başkanı Cemal Akın'a teşekkür geldiğini bildirdi.

ÇALIŞANLARA KARANFİL..
Kadınlar Günü dolayısıyla, Yol- İş Sendikası'nca Özel İdare Genel Sekreterliği'nde çalışan bayan personele birer karanfil verilirken, ayrıca yemek düzenlendi.

AÇIKLAMALAR..
Ayrıca Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, CHP Milletvekili Muharrem Kılıç, Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Malatya İl Kadın Komisyonu Başkanı Gülşen Özer, Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir mesaj yayınladılar.

AKP, CHP, DYP ile Mazlum Der ve Türk Eğitim Sen'de de Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız