SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya Kupasının Sahibi Fransa

0
Güncellendi - 2018-07-16 04:34:31
Dünya Kupasının Sahibi Fransa
A- A+ PAYLAŞ

2018 FIFA Dünya Kupası’nı finalde Hırvatistan’ı 4-2'lik skorla mağlup eden Fransa kazandı.

Rusya’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda 1 aylık maraton sona erdi. Fransa ile Hırvatistan Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda kupayı müzesine götürmek için mücadele etti. Karşılaşmanın 18. dakikasında Antoine Griezmann’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Mario Mandzukic’in ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve Fransa 1-0 öne geçti. 28. dakikada ise Hırvatistan skoru eşitledi. Vida’nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Ivan Perisic’in düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu. İlk yarı skorunu ise Griezmann belirledi. Hakem Nestor Pitana’nın VAR ile verdiği penaltı vuruşu sonunda Griezmann topu ağlara gönderdi ve Fransa ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

İkinci yarıya hücumda hızlı başlayan Fransızlar, 59. dakikada Paul Pogba ve 65. dakikada da Kylian Mbappe ile gol bularak skoru 4-1'e çıkardı. Mandzukic, 69. dakikada fırsatçılığı gösteren bir gole imza attı ve skoru 4-2’ye getirdi. Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmayınca Fransa, 2018 FIFA Dünya Kupası’nın sahibi oldu.

Beşiktaş'ın Hırvat savunmacısı Domagoj Vida, ilk 11 başladığı maçta 90 dakika forma giydi ve 1 de asist yaptı.

FIFA Dünya Kupası’nda finalde Hırvatistan’ı mağlup eden Fransa, tarihinde ikinci kez kupayı müzesine götürdü.

Rusya’da organize edilen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda Fransa, finalde Hırvatistan’ı mağlup ederek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Fransa, tarihinde ikinci kez bu başarıyı tekrarladı. Fransızlar bu turnuvadan önce iki kez finale çıkma başarısı göstermişti. İlk olarak 1998 yılında ev sahipliğini yaptıklarını organizasyonda finalde Brezilya’yı geçerek tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürmüştü.

2006 yılında Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada ise Fransa, finalde İtalya'ya kaybetti.

KUPA TÖRENİ..

FIFA Dünya Kupası’nın şampiyonu Fransa, kupayı FIFA Başkanı Gianni Infantino’dan aldı.

Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda Fransa, finalde Hırvatistan’ı 4-2’lik skorla mağlup şampiyon oldu. Maç sonunda büyük sevinç yaşayan Fransızlar, üçüncü kez finale çıktığı turnuvada ikinci kez kupayı müzesine götürdü. Şampiyon Fransa kupasını FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun ellerinden aldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de törende madalyaları verdi.

Öte yandan Fransızlar, kupa töreninde Hırvat futbolculara koridor oluşturarak aralarından geçerken alkışladı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız