SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya Rekoru İstiyorlar!

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:03:14
Dünya Rekoru İstiyorlar!
A- A+ PAYLAŞ

Tamamı sol görüşlü tutuklulardı. 18 kişiydiler. Ranzalardan elde ettikleri demir levyelerle 5.5 ay gece gündüz uğraşıp kazdıkları 118 metrelik tünelden bir gece yarısı firar ettiler. 17 Eylül 1988 günü Kırşehir Cezaevi’nden gerçekleşen firar gündeme bomba gibi düştü. 18 firariden 6’sı 1 gün sonra yakalanarak cezaevine geri götürüldü. Olayın hemen ardından, 3 tutuklunun tünel içinde zafer işareti yaparken çektirdiği fotoğraf, gazetelerin manşetlerinde yer aldı. O fotoğraftaki “Köstebek” lakaplı Adem Kütük, 3 yıl önce hayatını kaybetti. Selman Altınöz Hatay’da mütevazı bir yaşam sürüyor. 27 yıl önce hafızalara kazınan “firar” fotoğrafında yer alan üçüncü isim ise Veyis Sami Türkmen.

‘BİZE HAKSIZLIK YAPILDI’

Habertürk’ün Adana’da bulduğu 59 yaşındaki Türkmen, dünyanın en uzun tünelini kazdıklarını, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeleri gerektiğini söyledi. Meksika’nın en büyük uyuşturucu baronu olarak bilinen “El Chapo” (Bücür) lakaplı Joaquin Guzman’ın Antplano Hapishanesi’nden kazdığı 1.5 km’lik tünelden kaçışının “dünya rekoru” olarak kabul edilmesine içerlemiş. Türkmen, “Bize haksızlık yapıldı. Meksika’da dışarıdan kazılan 1.5 kilometrelik tünel rekorlar kitabına girdi. Dünya rekorunu aslında biz kırdık” diyor.

‘MALATYA’DA 1-2 METRE KALMIŞTI, TAHLİYE ETTİLER’

Hepimiz tünelden çıktık. Gruplar halinde farklı yerlere dağıldık. Ben ve beraberimdeki 3 arkadaş Suriye’ye gidecektik. Ancak sadece 1 gün sonra Mersin’de yakalandık. 9 gün emniyette, 9 gün de Kırşehir Cezaevi’nde kaldık. Sonra bizi Malatya Cezaevi’ne gönderdiler. 1 ay hücre cezası çektik. 2.5 yıl da Malatya Cezaevi’nde tünel kazdık. Tünelin bitmesine 1-2 metre kalmıştı ki Yargıtay’dan tahliye kararımız geldi. Tüneli bırakıp cezaevinden çıktık.”

Haber Türk Gazetesi'nden Güngör KARAKUŞ imzalı haberin tamamını okumak için aşağıdaki linke gidiniz.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1112572-118-metrelik-tunelden-firar-ettiler-27-yil-sonra-dunya-rekoru-istiyorlar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız