SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya Şampiyonasında Bayrağı Dalgalandırdılar

0
Güncellendi - 2016-10-24 01:48:39
Dünya Şampiyonasında Bayrağı Dalgalandırdılar
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) 2016 yılı faaliyet programı içinde yer alan ve Finlandiya’nın Seinajoki kentinde yapılan grekoromen ve Polonya'nın Varşova şehrinde yapılan serbest stil Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonasında, Malatyalı güreşçiler İzzettin Soysal ve Salim Sert, Türk bayrağını dalgalandırmayı başardı.

Güreşte bir büyük başarı daha yaşadık. 23-25 Eylül tarihleri arasında Finlandiya’nın Seinajoki kentinde yapılan Grekoromen stil ve 7-9 Ekim tarihlerinde Polonya'nın Varşova şehrinde yapılan Serbest stil Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada bayrağımız yine göndere çekildi. Bayrağımızı göndere çektirenler ise Malatya’nın gururu olmayı başaran milli sporcularından İzzettin Soysal ve Salim Sert oldu. İzzettin Soysal 85 kilogram serbest stil ve grekoromen dalda yarıştı. Salim Sert ise 74 kilogram grekoromen dalda yarıştı. Serbest stilde Dünya ikincisi olan Soysal, grekoromen dalda ise Dünya üçüncüsü olmayı başardı ve Türkiye’ye sevince boğdu. Salim Sert ise grekoromen’de Dünya ikincisi olmayı başardı. Malatya Şeker Spor Kulübü lisanslı sporcusu olan İzzettin Soysal ve Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü lisanslı sporcusu olan Şampiyonlar, hem Türkiye’ye hem de Malatya’ya büyük gurur yaşattı.

Başarılardan dolayı iki milli sporcuyu kutlayan Malatya Güreş İl Temsilcisi Hasan Aslan, şunları söyledi:

“Başarılarıyla her zaman adından söz ettiren güreş branşına, yeni bir başarı daha ekledik. 23-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Finlandiya’nın Seinajoki kentinde yapılan Grekoromen Stil ve 07-09 Ekim tarihlerinde Polonya'nın Varşova şehrinde yapılan Serbest Stil Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonasında, iki milli sporcumuz Türkiye’ye büyük sevinç yaşattı. Milli sporcularımız İzzettin Soysal ve Salim Sert, bu şampiyonada dünya ikincisi ve dünya üçüncüsü olmayı başardı. Zorlu geçen bu şampiyonada bize bu mutluluğu yaşatan ve gururlanmamızı sağlayan iki sporcumuzu canı yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.”

Güreşte Türkiye ve Malatya’da iyi bir seviyede olduklarını da hatırlatan Aslan, “Güreş branşı bizim ata sporumuz. Güreşte çok iyi bir noktadayız. Malatya olarak da iyi bir noktaya geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporcularımız bize gururlar yaşatmaya, devam ediyor. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

veteranlar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız