SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya Şampiyonu Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:06:02
Dünya Şampiyonu Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, zihinsel engelli çocuklara hizmet veren özel bir spor kulübünde 2008'den bu yana kayak eğitimi alan 20 yaşındaki Kadir Telli, Özel Olimpiyatlar Kış Oyunları'nda dünya şampiyonluğuna ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Telli'nin kayak eğitimi aldığı Malatya Turgut Özal Özel Çocuklar Spor Kulübü'nün başkanı Kazım Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında kurdukları kulübün, Türkiye Özel Çocuklar Spor Federasyonu'na ve Özel Olimpiyatlar'a bağlı olarak faaliyet gösterdiğini söyledi. 

Spor yaptırarak zihinsel engellileri sosyal hayata kazandırmayı amaçladıklarını belirten Aydoğan, sporun onların öğrenmesinde büyük katkısı olduğunu bildirdi. On dört branşta faaliyetleri bulunduğunu aktaran Aydoğan, ''Türkiye'nin sayılı büyük kulüplerinden biriyiz. 135 lisanslı sporcumuz var. Başarılı bir kulübüz. Kayak, futbol, voleybol, yüzme ve basketbolda yedi milli sporcumuz var'' dedi. 

Kayakta başarıya ulaştıklarını vurgulayan Aydoğan, şu bilgiyi verdi: 

''26 Ocak-6 Şubat 2013 tarihlerinde Güney Kore'nin Pyeong Chang kentinde Özel Olimpiyatlar Kış Oyunları yapıldı. Buraya Türkiye'den üç sporcu katıldı. Birisi de bizim sporcumuz Kadir Telli'ydi. Sporcumuz bizi ve ülkemizi gururla temsil etti. Alp disiplini kayakla iniş dalında dünya birincisi oldu. Biz de çok mutlu olduk, gururlandık.'' 

-Sıra tahtalarıyla okulun rampalarında kaymaya başladılar- 

Kazım Aydoğan, kayak sporuna başlama öykülerini şöyle anlattı: 

''2008 yılında güzel bir kar yağmıştı. Okulumuzun bahçesinde rampalar var. Bu rampalarda çocuklarımızla eskimiş sıra tahtalarını ters çevirip üzerinde kaymaya başladık. (Bizim çocuklarımız kayak yapabilir mi-) diye düşündük. İnternetten Türkiye Kayak Federasyonu'nun telefon numarasını alarak telefon açtık. Başkan Özer Ayık'la görüştük. 'Bizim bir spor kulübümüz var. Kayağa başlamak istiyoruz. Şu tarihlerde de Özel Olimpiyatlar'ın kayak yarışması var. Oraya katılacağız. Bu konuda bize yardımcı olur musunuz- Sizde eski kayaklar varsa bize gönderir misiniz-' dedik. Başkan Bey, 'Eski olur mu- Yeni gönderelim. Yakın zamanda kulüplere kayak dağıtacağız. Madem ki özel çocuklara hizmet eden bir spor kulübüsünüz, sizin kulübünüze de gönderelim' dedi. Bize ayakkabılarıyla birlikte 4 yeni kayak gönderdiler. Böylece kayak serüvenimiz başlamış oldu.'' 

Bazı sporcularının Türkiye şampiyonalarında ikinci ve üçüncü olduklarını bildiren Aydoğan, ''Nihayet dünya şampiyonu çıkardık. Esasında performanstan çok, engelli çocuklarımız bu sporu yapabilsin istiyoruz. Hayatlarını bir nebze olsun sporla değiştirebilmek için uğraşıyoruz'' diye konuştu. 

Kayakla uğraşan sporcuları Elazığ'daki Hazar Baba Kayak Tesisleri'ne, Ilgaz'a, Erciyes'e, Uludağ'a antrenman için götürdüklerini dile getiren Aydoğan, ''Kayağı çocuklarımıza öyle sevdirdik'' dedi. 

Sporcu Kadir Telli de Özel Olimpiyatlar Kış Oyunları için yurt dışına gitmenin güzel olduğunu belirterek, ''Güzel yerlerdi. Başarımdan dolayı mutluyum'' ifadelerini kullandı. 

Turgut Özal Özel Engelliler Ortaokulu ve İş Eğitim Merkezi'nde lise 2. sınıfta okuduğunu dile getiren Telli, bir lokum fabrikasında staj yaptığını da aktardı. 

Kadir Telli, staj yaptığı iş yerinden aldığı 50 liralık haftalığın yarısını annesine verdiğini, kalanını harçlık yaptığını bildirerek, annesiyle birlikte yaşadığını sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız