SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya Sarkozy'nin Engelini Konuşuyor

A- A+ PAYLAŞ

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin, Ekonomi ve Para Politikası başlığında Türkiye'nin müzakerelere başlamasını engellemesi, uluslararası basında geniş yankı buldu. Dünyanın önde gelen basın kuruluşları, Sarkozy'nin Türkiye için anahtar önemde bir başlığı engellediği değerlendirmesinde bulundu.

IHT: "SARKOZY MÜZAKERELERİN ANAHTAR BÖLÜMÜNÜ ENGELLEDİ"

International Herald Tribune gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Ekonomi ve Para Politikası başlığında müzakereleri engellemekle, anahtar önemdeki bir başlığın önüne geçtiğini yazdı.
Haberde, Sarkozy'nin bu hamlesiyle Türkiye'nin AB'ye üyelik çabalarını raydan çıkardığını, Türkiye'deki AB karşıtlığını arttırırken milliyetçiliği de güçlendireceği kaydedildi. Haberde, Sarkozy'nin söz konusu başlığı nihai üyeliğe yönelik olduğu için engellediği değerlendirmesi yapıldı.

NYT: "SARKOZY FİKRİNİ DEĞİŞTİRMEYECEK"

New York Times gazetesi, Sarkozy'nin Türkiye'yi, kritik bir dönemde engellediğine dikkat çekti. Haberde, Fransız bir yetkilinin, "Sarkozy açıkça söyledi coğrafi nedenlerle Türkiye'nin AB üyeliğine inanmıyor. Bunu açıkça ortaya koydu ve görüşünü değiştirmeyecek" sözlerine yer verildi. Gazete ayrıca, Almanya'nın AB Dönem Başkanlığı süresinin bu ay bitmesi ile Hıristiyan Demokrat Lider Angela Merkel'in de Sarkozy'ye Türkiye'yi engelleme konusunda destek verebileceğini duyurdu.

FT: "SARKOZY TÜRKİYE'NİN EURO PLANINI ENGELLEDİ"

Ekonomi gazetesi Financial Times da "Ekonomi ve Para Politikası" başlığının Paris'in engellemeleri nedeniyle açılmamasının Nicolas Sarkozy'nin AB'de artan etkinliğine vurgu yaptığı yorumuna yer verdi.

BBC: "TÜRKİYE'NİN AB HEVESİ BATIYOR"

BBC'nin haberinde ise, Türkiye'nin AB hevesinin batmaya başladığı, Türkiye ile müzakerelerin üç başlıkta açılması planlanırken Fransa'nın engellemesi ile sadece iki başlığın açılabildiği vurgulandı. Haberde, Fransa'nın üçüncü başlığın açılmasına açık bir şekilde çekince koyduğu kaydedildi. BBC, Sarkozy'nin Türkiye'ye tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklık verilmesini önerdiğine de dikkat çekti.

LE MONDE:"SARKOZY TÜRKİYE İLE PARAYI MÜZAKERE ETMEYİ REDDETTİ"

Fransız Le Monde da Sarkozy'nin Türkiye ile para politikasına ilişkin müzakereleri açmayı reddettiğini belirterek "Fransa, Türkiye'nin Birliği'ne girme kabiliyetinin olmadığına göre kendisi ile para politikasını müzakere etmenin yersiz olduğunu düşünüyor" diye yazdı.

EL PAİS:"SARKOZY TÜRKİYE-AB MÜZAKERELERİNİ FRENLEDİ"

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais ise, "Sarkozy'nin muhalefeti Türkiye-AB müzakerelerini frenledi" başlığını kullandığı haberinde Fransa Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi bir AB üyesi olarak görmediğini defalarca söylediğini anımsattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız