SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya Şaşırdı!..

A- A+ PAYLAŞ

Çağlayandaki mitinge katılım Uluslararası haber ajanslarını şaşırttı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, mitinge katılan yüz binlerce kişinin ellerinde Türk bayraklarıyla "hükümetin istifasını istediğini" abonelerine duyurdu.

Çağlayan mitinginin 14 nisanda Ankara'nın Tandoğan meydanında yapılan mitinginden sonra "hükümet karşıtı" ikinci miting olduğunu bildiren AP, mitinge katılanların "Türkiye laiktir, laik kalacak" gibi slogan attıklarını kaydetti.Ajans, katılımcıların marşlar söylediğini belirterek, mitinge katılanlardan bazılarının görüşlerine de haberinde yer verdi.AP, "kendisini laik sistemin koruyucusu gören ordunun Türkiye'de en fazla saygı duyulan kurumlardan biri olduğunu" da hatırlattı.

İngiliz Reuters haber ajansı da Çağlayan'daki mitinge Türk bayrakları ve "hükümet karşıtı" pankartlar taşıyan yüz binlerce insanın katıldığını duyurdu.Reuters de mitinge katılanların "Türkiye laiktir, laik kalacak" diye slogan attıklarını belirtti.

Fransız haber ajansı Agence France Presse (AFP) de, mitingi abonelerine acil haber koduyla duyurdu.AFP'nin haberinde, göstericilerin Türk bayrakları ve Atatürk portreleri taşıyarak katıldıkları gösteride, laiklik yanlısı ve "hükümet karşıtı" sloganlar atıldığı belirtildi.

İngiliz yayın kurumu BBC, "Türk laikliğinin büyük gösterisi" başlığıyla verdiği fotoğraflı haberde, on binlerce kişinin laikliği desteklemek için İstanbul'da gösteri yaptığını kaydetti.CNN de gösteri haberini görüntüler eşliğinde abonelerine ulaştırdı. CNN, gösteri haberinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmediği açıklamasına da yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız