SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünya Standardının Üzerinde"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beydağı Konaklama Tesisi (MABEK) büyük oranda tamamlandı. 

Malatya Merkez Fatih Köyü 1. Organize Sanayi Bölgesi arka kısmında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yaptırılan 10 bin kişilik 2 bin adet konteynerden oluşan konaklama tesisi kurulması büyük oranda tamamlandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle ülkemize kabul edilen Suriye vatandaşlarına Başbakanlık AFAD tarafından geçici korunma sağlanmaktadır.

2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye’de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar ülkemize gelen 285 binden fazla Suriye vatandaşı için, Başbakanlık AFAD tarafından 8 ilimizde kurulan kamplarda bir yılı aşkın süredir, her türlü insani yardım ihtiyacı karşılanmaktadır.

Mayıs - Haziran 2011 tarihinden itibaren, Hatay ili Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerine gelen ve “geçici kabulleri” yapılan Suriye vatandaşları, ilk etapta buralarda kurulan çadır kentlere yerleştirilmiştir.

22 Şubat 2013 tarihi itibari ile Hatay ili Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde 2’şer adet çadır kent, Apaydın’da 1 adet çadır kent, Reyhanlı’da 1 adet geçici kabul merkezi, Şanlıurfa ili Ceylanpınar ve Akçakale’de 1’er adet çadır kent, Gaziantep ili İslâhiye, Karkamış ve Nizip ilçelerinde l’er adet çadır kent, Kahramanmaraş İl Merkez’de 1 adet çadır kent, Osmaniye İli Cevdediye kasabasında 1 adet çadır kent, Adıyaman İlinde 1 adet çadır kent ve Adana İli Sarıçam ilçesinde 1 adet çadır kent ile Kilis-Öncüpınar, Şanlıurfa - Harran ve Gaziantep-Nizip'te l'er adet konteyner kent kurulmuştur. Kilis İli Elbeyli ilçesi ve Malatya İl Merkezinde ise l’er adet konteyner kent kurulma çalışmaları devam etmektedir.

Kurulan konteyner kent ve çadır kentlerde tüm koordinasyon, ulusal ve uluslararası her türlü afet ve acil durumda olduğu gibi, Suriye’den gelen misafirlerle ilgili olarak da sorumlu kurum olan Başbakanlık AFAD tarafından sağlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığının 14.11.2012 tarih ve 497 sayılı mesaj emirleri doğrultusunda İlimiz Fatih Köyü sınırları içerisinde 10 bin kişilik 2 bin adet konteynerden oluşan bir konaklama tesisi kurulması çalışmaları devam etmektedir.

Sayın Valimizin bilgi ve emirleri doğrultusunda ve Sayın Vali yardımcımız başkanlığında Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan konteyner kentin adı İlimizle özdeşleşen Malatya Beydağı Konaklama Tesisi (MABEK) olarak isimlendirilmiştir.

Müdürlüğümüzce yeterli ve uygun alan için gerekli yer seçimi yapılmış olup Başkanlığımız tarafından projelendirilerek TOKİ’ye yaptırması için ihale edilmiştir” denilen açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi:

“İlgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Türk Kızılayı’nca konteyner kentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetler verilecektir.

Konteyner Kentimizde; okul, cami, güvenli, sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, market, biçki-dikiş kursları vb. sosyal etkinlikler ile su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar yer almaktadır.

Suriye’den ülkemize gelen misafirlerimize Dünya standartlarının çok üzerinde "geçici barınma" hizmetleri sunulacaktır.

Ülkemizin birinci derecede deprem bölgesi olması ve zaman zaman yaşanan sel ve su baskını, çığ ve heyelan gibi afetlere her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. İstemesek de bu tür olaylar yaşanmakta can ve mal kaybına sebep olmaktadır. İlimize yapılan bu Konteyner Kent bu tür afetlerde mağdur olan vatandaşımızın geçici olarak ihtiyaçlarının karşılandığı kalıcı ve her an hazır olan aktif bir yerleşim merkezi olacaktır.

Türkiye genelinde yapılan bölge Konteyner Kentlerinden bir tanesi de İlimizde yapılan MABEK Malatya Beydağı Konaklama Tesisidir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız