SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dünya Tarihinde Önemli..'

A- A+ PAYLAŞ

Arslantepe Höyüğü arkeolojik kazısını gerçekleştiren İtalyan heyetinin başkanı Prof.Dr. Frangipane, İnönü Üniversitesi'nde verdiği konferansta, kazı çalışmaları ve höyük hakkında açıklamalarda bulundu.

Konferansa ilişkin İnönü Üniversitesi'nin yayınladığı bülten şöyle:

"Dünyanın ilk medeniyet merkezlerinden birisi olan Aslantepe Höyüğü ile ilgili bilgilendirme konferansı düzenlendi. Aslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı ve Roma La Sapienze Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane Aslantepe Höyüğü konulu bir konferans vermek üzere üniversitemizdeydi.

Otuz yıldır Aslantepe Höyüğünde kazı çalışmaları yapmasına rağmen bilgilerini paylaşmak üzere ilk defa üniversitemize davet edilen Prof. Dr. Frangipane, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’e bilime verdiği önemden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcılarımız ve öğretim üyelerimizin hazır bulunduğu konferansta Prof. Dr. Frangipane ilk olarak Aslantepe Höyüğünün geçmişini ve bugününü ele aldı. 2. Dünya Savaşı sonrasında iki aslan heykelinin bulunmasıyla Fransız arkeologların öncülüğünde başlayan kazıların 1960 yılında durma noktasına geldiğini aktardı.

Bu tarihten itibaren Roma La Sapienze Üniversitesi’nin öncülüğünde kazıların yeniden başladığını ifade eden Prof. Dr. Frangipane, hocası Salvador’un başlattığı bu kazılarda birçok tarihi bulguya ulaşıldığını belirtti.

Kendilerinin Aslantepe Höyüğünün M.Ö. 3800–3400 yılları arasında kalan zaman dilimine dair çalışmalar yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Frangipane, 2008 yılında yapılan çalışmalarda Aslantepe Höyüğünde Hitit ve Asur uygarlıklarına ait önemli bulgulara ulaştıklarını ifade etti.

Aslantepe Höyüğünün Malatya ve Türkiye için olduğu kadar dünya tarihi için de büyük önemi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Frangipane, böylesine önemli bir tarihi merkezi 2010 yılında açık hava müzesi haline getirmeyi planladıklarını müjdeledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız