SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya Twitter Yasağını Böyle Gördü!

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:12:18
Dünya Twitter Yasağını Böyle Gördü!
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın Türkiye'de erişiminin engellenmesi İngiliz basınında büyük yankı buldu.

BBC: TWITTER TÜRKİYE’DE ENGELLENDİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye’deki twitter kullanıcılarının sosyal medya sitesine erişemediklerini yazdı.

Twitter engelinin Başbakan Recep Erdoğan’ın Bursa’daki konuşması sırasında “Twitter’ın kökünü kazıyacağız” açıklamasının ardından geldiğine dikkat çeken BBC, Twitter’ın bu engelleme ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmadığını bildirdi.

FINANCIAL TIMES: TÜRKİYE TWITTER’A ERİŞİMİ ENGELLEDİ

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’deki Twitter yasağını “Türkiye Twitter’a erişimi engelledi” başlığı ile duyurdu.

Perşembe gecesi Türkiye’de Twitter’a erişimin Başbakan’ın sosyal medyaya yönelik “kökünü kazıyacağız” ifadelerinin ardından engellendiğini yazan Financial Times, Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, şirketin Türkiye’deki mahkeme kararına uymadığı gerekçesiyle Twitter internet sitesini yasaklamaktan başka seçenekleri olmadığı açıklamasını aktardı.

Hükümetin Twitter aracılığıyla internete sızdırılan bir dizi ses kayıtlarına maruz kaldığına vurgu yapan gazete, Başbakan’ın kendi ve oğlu arasında olduğu iddia edilen telefon görüşmelerinin sahte olduğunu söylediğini aktardı.

GUARDIAN: TÜRKİYE’DE TWITTER KULLANIMI YASAKLANDI

İngiltere yayınlanan Guardian gazetesi de haberi “Başbakan’ın sosyal medyaya saldırısının ardından Türkiye’de Twitter kullanımını yasakladı” başlığı ile duyurdu.

Başbakan Erdoğan’ın internete sızan ses kayıtlarının ardından sosyal medya sitelerini kapatmaya yönelik tehditlerde bulunduğunu hatırlatan gazete, iki hafta önce Başbakan’ın Facebook ve Youtube internet sitelerini yasaklama fikrinde olduğunu ancak bunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından reddedildiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız