SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya'da 5 Yerde Var

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de ilk kez Malatya'da kurulacak olan Tarım Teknoparkı için çalışmaların yapıldığı öğrenildi.

Tarım Teknopark'ın Malatya'da kurulacağını belirten Vali Ulvi Saran, projenin İnönü Üniversitesi, Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün ile sanayi, çiftçilerin işbirliği ile gerçekleşeceğini ifade etti.

Dünyada 5 ülkede bulunan Tarım Teknopark'ın Türkiye'de Malatya'da kurulacak olmasının çok önemli olduğunu belirten Vali Saran, Akçadağ ilçesindeki Öğretmen Lisesi'nin bulunduğu bölgeye yapılacak olan proje hakkında bilgilendirilen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın da ciddi kaynak desteğini vereceğini belirtti.

Tarım Teknopark'ının hem bölgeye ve hem de Türkiye'ye çok önemli destekler sağlayacağını ifade eden Vali Saran, "Tarım Teknopark ile Malatya'da sektöre yönelik, yeni ürünler, geliştirilmiş ürünler, yeni teknolojiler ve geliştirilmiş teknolojiler üreterek üretim yapılacaktır. Bu proje yer olarak sadece tarım faaliyetlerine ayrılmış bir bölgede Avrupa Birliği (AB) standartlarında, planlı, kontrollü, teknolojinin en iyi şekilde kullanıldığı, pazarın ve sanayinin taleplerine göre üretimi çeşitlendiren, kaliteli üretimi ve istihdamı hedef alan entegre bir proje içeriğini kapsamaktadır" dedi.

Tarım Teknopark ile ilgili kurulacak şirkete İl Özel İdaresi'nin yüzde 5 oranında ortak olacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız