SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünya'da İlk.. 7. Üs'ten 3. Üsse

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:52:26
Dünya'da İlk.. 7. Üs'ten 3. Üsse
A- A+ PAYLAŞ

Dünyada A400M uçağı ile ilk kez 2 adet lojistik tipi helikopter aynı anda taşındı.

Türk Hava Kuvvetleri'nden, 19 Eylül günü yapılan açıklamaya göre; 28 Ağustos 2014 tarihinde A400M uçağı ile Malatya'daki 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na 2 adet UH-1H helikopterinin emniyetli bir şekilde intikali sağlandı. İcra edilen helikopter nakli görevi Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kendi imkanları ile icra ettiği ilk görev olmasının yanı sıra, dünyada A400M uçağı ile ilk kez 2 adet lojistik tipi helikopter aynı anda taşındı. 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sayfasında, helikopter nakli ve A400M programı ile ilgili şu bilgiler yeraldı:

"28 Ağustos 2014 tarihinde A400M uçağımız ile 7’nci Ana Jet Üs K.lığından 3’üncü Ana Jet Üs K.lığına 2 adet UH-1H Helikopterinin emniyetli bir şekilde intikali sağlanmıştır.

İcra edilen helikopter nakli görevi Hava Kuvvetleri Komutanlığının kendi imkânları ile icra ettiği ilk görev olmasının yanı sıra dünyada A400M uçağı ile ilk kez 2 (iki) adet lojistik tipi helikopter aynı anda taşınmıştır...

...A400M programı 1985 yılında başlatılmış, Türkiye’nin katılımı ise 1988 yılında gerçekleşmiştir. Projeye Almanya, Belçika , Fransa, İngiltere, İspanya ve Türkiye iştirak etmektedir. Proje kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 10 adet uçak tedarik edilmesi planlanmıştır.

A400M stratejik ulaştırma uçağı; ağır ve hacimli malzeme taşıma kapasitesine, yüksek sürat ve uzun menzile, “glass” kokpite, havada yakıt ikmaline, gelişmiş kendini savunma yardımcılarına, görev planlama ve bakım bilgi sistemine, gelişmiş aviyoniklere ve data linke sahip, yüksek teknoloji ile geliştirilmiş bir ulaştırma uçağıdır. Hv.K.K.lığı A400M uçaklarını havadan personel atlatma ve malzeme atma gibi taktik görevler ile uzun menzilli birlik intikalleri, yolcu ve malzeme taşıma gibi lojistik görevlerde kullanacaktır.

A400M uçağının envantere girişi ile birlikte Hv.K.K.lığı tarafından tek seferde daha ağır veya daha hacimli malzemeler taşınabileceği gibi daha önce hava yolu ile taşınamayan silah sistemleri ve araçlar da bir yerden başka bir yere intikal ettirilebilecektir. Hava Kuvvetleri, A400M ile harekât yarıçapını havadan yakıt ikmali olmaksızın 3000 NM‘ye, havadan yakıt ikmali yapılarak 5000 NM’ye çıkaracaktır. A400M uçağı, sahip olduğu 37 tonluk taşıma kapasitesi ve 420 NM/H sürati ile güç projeksiyon kabiliyetimizi ve reaksiyon hızımızı artıracaktır. Envanterimizdeki mevcut ulaştırma uçakları ile gerçekleştiremediğimiz, helikopter ve ZPT gibi Afganistan görevlerinde ihtiyaç duyduğumuz araçları taşıma imkânına yine A400M uçağı ile kavuşmuş olduk.

A400M stratejik ulaştırma uçakları, Hava Kuvvetlerinin sürat, menzil ve ağırlık olarak taşıma kapasitesini iki katına çıkaracak, havadan yakıt ikmali ile TSK’nın hemen hemen dünyanın her yerinde harekât yapabilme kabiliyetine sahip olmasını sağlayacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız