SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünyada Örneği Çok Az"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:13:39
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında, Gündüzbey’de bulunan içme suyu kaynağına (Kaptaj) yapılan gezide suyun önemine vurgu yapıldı. Malatya Kültür Yaşam Derneği’nin organize ettiği ve Malatya Belediyesi ile Ziraat Mühendisleri Odası’nın destek verdiği geziye Malatya Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Ceyhan, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Kültür Yaşam Derneği Başkanı Funda Yalçınsoy, Kültür Rehberleri (KÜRE) ile aileleri ve dernek üyeleri katıldı.  

KÜRE öğrencilerine, içme suyu kaynağı ile özet bilgiler veren Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, “İçme suyu kaynağımız, tamamen doğal olarak insanlarımıza ulaşıyor. Dünyada örneği bir elin parmağından az. O nedenle bu kaynağımızı gözümüz gibi korumalıyız. Koruma ve sahiplenme sadece Malatya Belediyesine has olmamalı. Bütün vatandaşlar bu suyu gözü gibi korumalıdır” diyerek içme suyu kaynağının (kaptajın) önemini vurguladı. 

Dünyadaki iklim değişikliği ve yaşanan kuraklığın boyutunu anlatarak sözlerine başlayan Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Fevzi Çiçek, “ Dünyanın aldığı yağış miktarında bir değişim yok. Ama yeri ve zamanı konusunda değişiklikler yaşanıyor. Bazı yerlerde yağış alınmazken bazı yerlerde de sel felaketleri yaşanıyor. Bunun değişik nedenleri var. En başta gelenleri ise ağaç kesme, yanlış planlama ve doğa tahribatı var. Suyumuz bugün yeterli ama, gelişigüzel kullanmamaya dikkat etmeliyiz. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımızın da bu doğal sularda hakkı var.” diyerek içme, sulama ve kullanma suyunun çok dikkatli kullanılması gerektiğini belirtti. 

Kültür Yaşam Derneği Başkanı Funda Yalçınsoy ise “Yaşamın vazgeçilmezlerinden olan suyumuzu kullanırken çok dikkatli kullanmalıyız. Su sorununuza dikkat çekmek ve geleceğimiz olan çocuklarımıza bu bilinci aşılamak için böyle bir etkinliği düzenledik. Dernek olarak bu tür etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız