SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünyanın En Büyük Fabrikasına Dönüşecek"

0
Güncellendi - 2017-12-31 04:53:10
A- A+ PAYLAŞ

  • AFET VE İNSANİ BARINMA SİSTEMLERİ ÜRETECEK..

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Malatya’da 1980’lerde inşa edilmiş olan 52 bin metrekare kapalı alanlı atıl pozisyonda duran bir vagon fabrikası, dünyanın en büyük afet ve insani barınma sistemleri fabrikasına dönüşecek" dedi.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 2017 yılını değerlendirmek ve Kızılay’ın 2018 yılına dair projelerini kamuoyuyla paylaşmak amacıyla düzenlenen İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında Malatya’da yapılması planlanan 'dünyanın en büyük afet ve insani barınma sistemleri fabrikası' projesi hakkında önemli bilgiler verdi.

Malatya’da hayata geçirilmesi planlanan afet ve insani barınma sistemleri fabrikasında yaklaşık bin 500 insanın çalışacağını, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin de gerçekleştirileceğini ifade eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, şöyle konuştu:

"Bakanlarımızla ve Başbakanımız ile yaptığımız istişarelerde şifahi anlamda olurlarını aldık. Malatya’da 1980’lerde inşa edilmiş olan 52 bin metrekare kapalı alanlı atıl pozisyonda duran bir vagon fabrikası, dünyanın en büyük afet ve insani barınma sistemleri fabrikasına dönüşecek. Bu çerçevede dev bir yatırım planlandı. Yaklaşık bin 500 insanın çalışacağı ve sadece prefabrike hafif çelik ve afet konutu temelinde bir üretimin yapılmayacağı, çadır fabrikalarımızla entegre barınma sistemlerinin, afetlere yönelik çok farklı Ar-Gelerin ve inovasyon çalışmalarının yapıldığı, ürünlerin üretildiği bir merkez de olacak ümidini taşıyoruz. İnşallah bu projemiz 2018’in ilk çeyreğinde netleşmiş olur".

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • B.Yördem (6 yıl önce)
    Çok doğru.her oradan geçişte içimiz sızliyor.İnşaallah kızılay başkanımızın bahs ettiği bu proje hayata geçer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nizamettin Opanoğlu (6 yıl önce)
    Sahipsizlikten yıllardır kaderine terk edilen,Vagon Onarım Fabrikası aslında Malatya'da söz sahibi her devrin yöneticileri için bir utanç vesilesidir.Eğer bu şehrin bir sahibi olsaydı,bittiği gün devreye girer,Vagon üretird,.Haydi Vagonu ağır basan siyasiler buradan alıp götürüverdi,o zaman da tarımımızın ana damarı olan Kayısı entegre tesisi olarak devreye girerdi. İnşaallah hemşehrimiz bu utancı bitirip hayırlı bir işe tahsis eder de bu rezalet sona erer.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahir kaya (6 yıl önce)
    Hadi inşallah büyüklerimiz Kızılay'a engel olmazlarda yılların problemine çözüm olurlar
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    500 kişi alınacak ,YİNE adamı olan alınacak ...adamı olanlara hayırlı olsun...bize de geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen öyle.Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsan ve siyasi sahipsiz isen ne yeteneğin olursa olsun devlet kapısında yerin yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali44 (6 yıl önce)
    ACİZ MALATYA Türkiye'nin tüm kentleri hafif raylı sistem ve metroya ihtiyaç duyuyor. Bir çok belediye astronomik rakamlarla yurt dışından raylı sistem ve vagon ithal ediyor. Bu ülkenin TCDD diye dev bir Cumhuriyet kurumu var ve tren ile vagon imalatı yapıyor ama nedense daha basit olan hafif raylı sistem üretemiyor. Üstelik hazır bina ve arazi var iken. Uzun yıllardır atıl olarak bekleyen bu tesisin ekonomiye kazandırılmasını kemler engelliyor? Bu ülkenin gelişimine kimler çomak sokuyor? Jet Fadıl'a verilseydi çoktan yerli otomobil bile yapmış olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    her yıl yeni proje kapsamda kaldı ne vagon fabrikasıymış çıkıp aslına ifşa edemiyorlar orası dünya bankasına fabrika olarak yapıldığı beyan edildi sizler bir şeye yapmaya kalksanız karşınızda ki bürokrasi engeli yaptırmaz her yıl gündem de umut vahitler ile dolar taşar satılan kısmı araziler ne oldu kaç dönüm kaldı saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malik Atasoy (6 yıl önce)
    Hadi hayırlısı. İnşaallah vatana millete hayırlı olur. Yıllarca Malatya'nın kanayan yarası durumundaydı. Artık bir işe yarayacak kısmetse.
    0
    0
    Yanıtla