SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünyanın En Güçlü İnsanları...

A- A+ PAYLAŞ
 
Birinci sırada bilindiği gibi ABD Başkanı Obama yer alırken, Başbakan Erdoğan 48. sırada yer aldı.
 
ABD'de basılan Forbes dergisi "Dünyanın en güçlü insanları" listesini açıkladı. ABD Başkanı Obama birinci,Rusya Başbakanı Putin ikinci, Çin Devlet Başkanı Hu Jintao üçüncü sırada yer alıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, listede 48. sırada.
 
DÜNYANIN EN GÜÇLÜ İNSANI: OBAMA
Derginin yayımladığı ve 70 kişinin yer aldığı listeye göre, "dünyanın en güçlü insanı "ABD Başkanı Barack Obama olurken, Obama'yı Rusya Başbakanı Vladimir Putinve Çin Devlet Başkanı Hu Jintao izledi.
 
ERDOĞAN 48. SIRADA YER ALDI
Listede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 48. sırada yer aldı.
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 4. sırada yer bulduğu listede, Microsoft'un kurucusu Bill Gates listede 5. sırada.
 
Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Adbul Aziz el Suud'un 6. sırada yer aldığı listede, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde 39. sırada Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg 9. sırada bulunuyor.
 
Listede, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus 7, ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke 8, İngiltere Başbakanı David Cameron 10, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 13, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 16, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi 21, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney 26, Kuzey Kore lideri Kim Jong-il 37, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun 38, Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama 51, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev 59, eski ABD Başkanı Bill Clinton 50 ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 25. sırada yer aldı.
 
4 KRİTER
Forbes dergisi yetkilileri listeyi hazırlarken 4 kriteri gözönünde bulundurduklarını, bunların listede yer alan kişilerin "etkiledikleri insanların sayısı, kendi etki alanlarının ötesinde de güç yayabilmeleri, önemli mali kaynakların kontrolünü ellerinde tutmaları ya da bu kaynaklara erişebilir olmaları ve son olarak da güçlerini ne derece etkili kullanabildikleri" olduğunu bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız