SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dünyanın En Güzel Çiçekleri'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da okul öncesi eğitimi teşvik etmek için geleneksel hale getirilen Okul Öncesi Eğitim Şenliği başladı.

Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri münasebetiyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldıktan sonra anasınıfı ve kreş öğrencilerinden oluşan kortej Atatürk Caddesi'nden Valilik önüne kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşten sonra İnönü Kapalı çarşısı üzerinde oluşturulan stand alanında açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdür Mehmet Bulut, "Bu şenlikleri yaparken bir amacımız var. Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yılarda okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak, belli bir düzeye ulaştırmaya çalışmaktadır. Bu kapsamda bizlerde ilimizde okul öncesi eğitim beklene ve arzu edilen noktaya ulaştırmamız gerekiyor. Gerçekten okul öncesi eğitim, hem ilköğretim aşamasında, hem de lise boyutundaki eğitimden çok daha önemlidir. Çünkü okul öncesi yaş grubundaki çocuklarımız hayatları boyunca edinecekleri, kazanacakları birçok bilgiye daha çok okul öncesi dönemi kapsayan bu dönemde ediniyorlar" dedi.

Bulut, Malatya'da 3 yıl önce Türkiye ortalamasının altında olan okul öncesi eğitimin bugün Türkiye ortalamasının üzerine çıkartılarak yüzde 36 seviyesine çıkartıldığını belirtti.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, yaptığı konuşmasında, "Dünyanın en güzel çiçekleri işte burada. Bu çiçekler bizim çiçeklerimiz. Hepimizin mutluluğu bu çocukları hayata güzel hazırlamak, bu çocukları yaşamlarında daha mutlu, daha başarılı insanlar haline getirmek. Bu da kendiliğinde olmuyor. Hepimize büyük görevler düşüyor. İşte onların yaşamlarındaki en önemli başarı ve mutluluk tohumlarının atıldığı dönem okul öncesi dönem dediğimiz dönemdir. Yani 0-6 yaş grubudur. Okul öncesi dönem, yaşamımızın davranış biçimi olarak, duygu gelişimi olarak, zeka gelişimi olarak yüzde 70'lik kısmını oluştuğu dönemdir. Yani biz yetişkinler, aslında bugün neye seviniyoruz, neye üzülüyoruz, zorluklar karşısında hangi güçle ayakta durabiliyoruz, olaylara nasıl tepki gösteriyoruz, bütün bunların tohumları işte okul öncesi dönemde, bilerek ya da bilmeyerek bilinçaltına attığımız şeylerden yatıyor. İleriki yaşamlarımızda bu dönemde bilinçaltına attığımız şeyler bir bir ortaya çıkıyor. Adeta bizim kaderimizi belirliyor. Bir ülkenin en değerli varlıkları, anne ve babalar olarak bizlerinde en büyük mutluluk neşe kaynağı çocuklarımızdır. O nedenle çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz" diye konuştu.

Törende çocuklar tarafından hazırlanan gösteriler yapıldı.

Malatya'da Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri, 22 ve 23 Mayıs'ta saat 18.00'den itibaren İnönü Kapalı Çarşısı'nın üstünde yapılacak etkinliklerle sürecek ve 24 Mayıs günü Mişmiş Park'ta düzenlenecek olan piknik ve uçurtma şenliği ile son bulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız