SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dünyanın En Saygınlarından Biri'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:16:16
'Dünyanın En Saygınlarından Biri'
A- A+ PAYLAŞ

Polis Teşkilatı'nın 168'inci yıldönümü, Malatya merkezin yanı sıra ilçelerde de törenlerle kutlandı.

DARENDE..

Türk Polis Teşkilatı’nın 168. Yıldönümü Darende ilçesinde kutlandı.

Hukümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelengin konulması başlayan kutlamalar saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, yaptığı konuşmada, ”Huzur içinde bir yaşam geçirmenizi diliyorum. Görevi başında, çalışan tüm kardeşlerimin günleri kutlu olsun diyorum” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken ise, “Türk Polisi, devletin temel sorumluluklarından biri olan suçla mücadelede büyük mesafeler almıştır. Emniyet Teşkilatı personelinin fedakarca yürüttüğü çalışmalar sonucu, suçların önlenmesi ve suçluların kısa zamanda yakalanarak yargıya teslim edilmesinde, artarak devam eden başarılar elde edilmiştir. Öncelikle ifade etmek gerekir ki, İlçemizde geçmişten gelen kalıcı hale getirilmiş huzurun varlığı, hepimizi mutlu etmektedir. Münferit olarak meydana gelen olayların aydınlatılarak, suçluların yakalanmasının yanında, İlçemizden geçen Doğu ve Batıyı bağlayan karayolunun, suç örgütleri tarafından kullanılmasının engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesi, kaçakçılık suçlarıyla mücadelede olumlu neticeler alınmış. Suçu aydınlatmada etkili olunmasının, suçun önlenmesinde de katkısı olmuştur” İfadelerini kullandı.

Daha sonra şiir, kompozisyon ve resim dalında ödül alan öğrencilere ödüllendirildi. Kutlamalara Darende Öğretmen Evi lokalinde devam edildi. Burada misafirlere ikramda bulunurken polisler de halay çekti.

Törene, Belediye Başkanı İsa Özkan, Jandarma Komutanı Hacı Güneşli, Cumhuriyet Savcıları Güldane Aydemir, Murat Çınar, İlçe Emniyet müdür Yardımcısı Amir Cemil Şen, Karakol Amiri Selçuk Korkmaz, parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilciler, emniyet görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

DOĞANŞEHİR..

Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Doğanşehir’de kutlama töreni düzenlendi. 

Doğanşehir Hükümet Binası önündeki Atatürk anıtına çelenk konularak başlayan törende konuşan İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet İlkaya, “Halkın can ve mal güvenliğini korumak için yeri geldiğinde kendisini bir bombanın üstüne atarak vatandaşa gelecek zararı önlemeye çalışır” dedi.

Törende okullarda şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Törene Doğanşehir Kaymakamı, Mehmet Soğukpınar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Kansav, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet İlkaya, ilçe ve belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, AKP İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu katıldı.

Etkinlikler kapsamında İlçedeki şehit ailelerine Emniyet tarafından yemek verildi.

ARAPGİR..

Polis Teşkilatının 168. Yıldönümü, Malatya’nın Arapgir ilçesinde düzenlenen bir törenle kutlandı. 

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kaymakam Ercan Turan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgür Gümüşay, Belediye Başkan Vekili İlhan Yücel, Cumhuriyet Savcısı Ali Öztürk, Emniyet Amiri Hakan Köse, polis memurları, rütbeli askerler, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Arapgir Emniyet Amiri Hakan Köse törende yaptığı konuşmada kurulduğu günden itibaren toplumun ihtiyaçları doğrultusunda büyük bir değişim içerisine giren Türk Polis Teşkilatı’nın bugün geldiği noktanın her türlü takdirin üzerinde olduğuna dikkat çekerek, “Polis Teşkilatımız, gerek çağdaş eğitim öğretim kurumları ile, gerekse personel araç gereç, teknik ve taktik bakımdan dünyanın saygın polis teşkilatlarından birisi haline gelmiştir. Dünyada meydana gelen sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelere paralel olarak, teşkilatımızın, milletimizin değişen beklentilerine cevap verebilmek için sürekli kendisini yenilemeye devam edecektir” dedi.

Törende daha önce Emniyet Amirliği'nce düzenlenen satranç turnuvasında birici olan Emre Bektaş’a tam altın, ikinci olan Mert Bulut’a yarım altın ve üçüncü olan Ata Durak’a çeyrek altın hediye edildi. Polisler ilköğretim öğrencilerine de balon hediye ettiler. Polisler daha sonra yaşlı ve kimsesizleri ziyaret ederek onlara hediyeler verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız