SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünyanın Kaderini Belirleyen Tarihi Zirve

A- A+ PAYLAŞ

Dünyanın geleceğiyle ilgili kararların alınacağı İklim Zirvesi bugün başlıyor. Liderler küresel ısınma gerçeğini kabul edip Kopenhag'da ilk kez bir araya gelecek. Zirveyi 'zırva' gören muhalif kesim de fikirlerini paylaşacak.

Bugün Kopenhag'da yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde hükümetler yeni bir iklim değişikliği anlaşması yapmak için bir araya gelecek.

Bu anlaşma, ülkelerin iklim değişikliğinin kaçınılmaz sonuçlarına uyum sağlamalarına yardım ederken aynı zamanda ülkelerin karbon emisyonlarını azaltmak yönünde de teşvik edecek.

Son bilimsel araştırmalara göre iklim değişikliği 2007'de yapılan Uluslararası İklim Değişikliği raporunda tahmin edilenden çok daha büyük bir hızla gerçekleşiyor.

Daha şimdiden milyonlarca insan iklim değişikliği nedeniyle acı çekiyor.

KOPENHAG'IN KRİTİK KONULARI
Kopenhag'daki anlaşma şu noktalar üzerinde odaklanmalı:

- Endüstrileşmiş ülkeler sera gazı emisyonlarını düşürmek için neler yapmalı?

- Gelişmekte olan ülkelerdeki artan sera gazı emisyonlarını nasıl sınırlandırılabilir?

- Gelişmekte olan ülkelerin bu değişime ayak uydurabilmesi için ihtiyaç duydukları finansal destek nasıl sağlanacak?

- İklim değişikliği için ayrılan fonların eşit, güvenilir bir şekilde dağılımını sağlayacak bir yapı nasıl kurulacak?

- İklim değişikliğinden etkilenen ülkeleri destekleyecek bir yapı nasıl kurulmalı?

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız