SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünyaya Bedel Bir Mücadele"

0
Güncellendi - 2016-03-19 17:39:24
A- A+ PAYLAŞ

Türk Ocakları Malatya Şubesi tarafından düzenlenen haftalık sohbet programının bu haftaki konusu Çanakkale Zaferi oldu.

Türk Ocağı Şubesinde gerçekleştirilen programa çok sayıda konuk katılırken, Malatya İl Kültür Şube Müdürü Gülhan Haliloğu tarafından Çanakkale Zaferinin yıldönümü nedeniyle 'Çanakkale Zaferine dair bir mülahaza' başlıklı sunum gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferinin muhafaza edilen mevzinin zaferi olduğunu belirten Haliloğlu, “Zira marifet o ki, mevziyi kaybedenler, mevzuyu da kaybederler. Mevziyi terk eden, mevzuyu terk eder. Mevziyi hiçe sayan, mevzuyu hiçe sayar. Mevzi hüvem yani hüviyetimizdir. Mevzu ise ‘Mahiye’miz, yani mahiyetimizdir. Mevziye konulandır mevzu. Mevzi mekan, mevzu mekin olandır” diye konuştu. Haliloğlu, “İsmet Özel’in de ifade ettiği gibi ‘İslam, dinlerden bir din, Türk Milleti de milletlerden bir millet değildir’ Hz. Peygamberin methettiği, özlediği millettir. Bunu da gerek feth-i mubin ile gerek Çanakkale’yi geçilemez yapmakla ve gerekse de kurtuluş savaşıyla ispatlamıştır. Derd-i iştiyak ile nutku can olmuş bir millet varsa o da Türk milletidir. Çanakkale’de vatan topraklarına birer cemre olup düşen şühedamız, Bedr’in Arslanları kadar şanlıdır. Onun için de Çanakkale Zaferi, şaşanın, şaşıranın zaferi değildi, şaşırtanın zaferidir. O şaşırtanlar ki, ne varlığa sevinirler, ne de yokluğa yerinirler. O şaşırtanlar ki, imkanı başkalarında, taşrada değil; kendinde bulabilenlerdir. O şaşırtanlar ki, Allah için görenler ve dönüşümüm Allah içindir davasını güdenlerdir. O şaşırtanlar ki, alem-i Kudüs ile kutsiyet alemiyle aşina olmuş. O şaşırtanlar ki, ölmeden önce ölenler, ölmesini bilip ölümü hak etmişlerdir. Hasılı Çanakkale bir destandır, destan da Çanakkale’dir. Dünyaya bedel bir mücadelenin adıdır Çanakkale. Haliyle Çanakkale’de neşvü nemâ bulan ruhu yaşamak ve yaşatmak, yediden yetmişe namusumuzdur. Bu namusu o gün onca düvele çiğnettirmedik, bu gün o düvelin uşaklarına hiç ettirmeyiz" dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız