SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dünyaya Tanıtacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Göreve yeniden seçilmesinin ardından ilçede basın mensuplarını ağırlayan Akçadağ belediye başkanı İbrahim Koşar, basın mensuplarına Akçadağ pilavı ikramında da bulundu. Basın mensuplarının ilçeye yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerle ilgili sorularını da değerlendiren Koşar, özellikle ilçenin kalkınması için istihdam ve üretim konusunda büyük yatırımlarının olacağını söyledi.

Koşar, ilçede asırlara yetecek mermer kaynağının olduğuna dikkat çekerek, "Biz, ilçemizde mermer ocakları kurarak, istihdama katkıda bulunduk. Biz, çok kaliteli mermer yapısına sahibiz. Ancak mermerlerimiz işlenmek üzere yurt dışına gidiyor ve işlendikten sonra tekrar yüksek fiyatla ülkemize satılıyor. Malatya İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansa katıldım. Konferansta, Akçadağ mermerinin çok kaliteli ve kullanılabilir bir mermer olduğu söylendi. Bunun mutlaka kıymetinin bilinmesi lazım. Özellikle tespitlere göre yurt dışından bazı ülkeler Akçadağ mermeri üzerine kendi patentlerini koyarak, bu mermerleri satmışlar. Bu gerçekten üzüntücü verici. Bin 250 dönüm mermer sahasına sahibiz. Bizim ilk hedefimiz bu yıl içinde mermer ihtisas organize sanayisini kuracağız. Tabi bunun yanında yurt dışına giderek, Akçadağ mermerini tanıtmayı planlıyoruz. Yetkililerinde yardımlarıyla beraber hep birlikte mermerimizi pazarlayalım" dedi.

İlçede mermer dışında tarımsal ve sosyal yaşama yönelik çalışmalarının olduğunu ifade eden Koşar, "Malatya'da tüm dünya genelinde olduğu gibi kuraklık durumu mevcut. Biz ilçe olarak tarımla uğraşan bir yapıya sahibiz. Kayısı ağında suya büyük ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle bizde harekete geçerek, ilçede sondaj kuyuları açtık. Su sıkıntısını önlemek için vatandaşlarımıza katkıda bulunuyoruz. Bunun yanında ilçenin sosyal yaşamına yönelik çalışmalarımızda devam ediyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız