SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünyayı Kurtarma Planı!

A- A+ PAYLAŞ

Eninde sonunda Güneş'in Dünya'yı yutacağını tespit eden uzmanlar akıl almaz bir "kurtarma" planı öneriyor.

Tarih çok uzak gibi görünse de astronomide "orta vade" sayılıyor. Dünyanın "son kullanma tarihi" olarak 8 milyar yıl sonrasına işaret eden bilim adamları bu "kaçınılmaz son"dan kurtulmanın planlarını da geliştiriyorlar. Ama plan akıllara durgunluk verecek nitelikte.

Dünyanın yörüngesini değiştirme planı

ABD'li uzmanlar eninde sonunda, yani yaklaşık 8 milyar yıl içinde Güneş’in Dünya’yı yutacağını ve Dünya’nın alev topu haline geleceğini tespit etti. Yerkürenin kaderini değiştirmeye çalışan bilimadamlarından California Üniversitesi Astronomu Gregory Laughlin, “1 milyar yıl içinde Güneş çok aktif hale gelecek. Okyanuslar buharlaşacak, dağlar eriyecek. Bunu önlemenin tek çaresi Dünya’nın yörüngesini kaydırmak. Güneş’in aydınlığını değiştirmeden yavaş yavaş Dünya’yı Güneş’in aşırı etkisinden kaydırmayı planlıyoruz. Bunu kuyrukluyıldızlar sayesinde yapabiliriz. Dünya’nın etrafında dolaşan kuyrukluyıldızlar, çok yavaş ve parça parça hızını Dünya’ya aktaracak. Böylelikle Dünya yerinden oynayacak. Fizik kanunları böyle bir senaryonun oluşumuna izin veriyor” diye konuştu.

DENİZ 2 METRE YÜKSELECEK..
Bu arada Amerikalı bilim adamları, bu yüzyılda deniz seviyesindeki küresel yükselmenin iki metreden fazla olmasını beklemiyor.

Science dergisinde yayınlanan makalelerinde, deniz seviyesinde en fazla yükselmenin Grönland'daki buzulların veya Antarktika buz örtüsünün hızla erimesiyle meydana geleceğini belirten bilim adamları, ancak buzulların iki metre yükselmenin gerektirdiği hızla erimelerinin "fiziksel açıdan savunulamaz" olduğunun altını çizdiler.

Buna karşın bilim adamları, deniz seviyesinin iki metrenin altında yükselmesinin bile birçok toplum için büyük sorunlar yaratacağına işaret ettiler.
"Bu yüzyılda deniz seviyesinin 20 santimetre yükselmesinin bile çok dramatik etkileri olacak" diyen Amerikan Jeolojik Araştırma Kuruluşundan (USGS) Shad O'Neel, "Çalışmamız, hiçbir biçimde iklim değişikliğinin vehametinin altını oymayı amaçlamıyor ve denizlerin seviyesindeki yükselme, karşı koymamız gereken bir durum" dedi.

Eski ABD Başkanı Yardımcısı Al Gore'un "An Inconvenient Truth" adlı belgeseli, belirgin bir tarih çerçevesi vermeden, yakın bir gelecekte deniz seviyesinin 6 metre yükseleceğinden söz edince eleştirilere maruz kalmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız