SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düpedüz Soykırımdır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:37:54
A- A+ PAYLAŞ

İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı ve çocuklar başta olmak üzere onlarca sivilin yaşamını yitirdiği saldırılara tepkiler çığ gibi büyüyor. 

İsrail’in yaptığı saldırıların soykırım boyutuna ulaşmasına rağmen AB’nin ve ABD’nin sessiz kaldığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Sami Payza, “Bu insanlık suçudur ve maalesef bu suçu savunabilecek derecede küçülen sözüm ona büyük devletler var. Özellikle ABD Başkanı Obama’nın İsrail’i haklı gösteren açıklamasının hiçbir tutar yanı yoktur” dedi. 

Tarihteki işgalci mantığını Orta Doğu'da sürdüren İsrail’in nihai hedefine varmak için önüne gelen herkesi katlettiğini belirten Payza, "Orada bir savaş yok, orada bir katliam var. Siyonist zalimlerin başlattığı ve yüzlerce Müslümanın yaşamını yitirdiği bir katliam ile karşı karşıyayız. Şu iyi bilinmelidir ki, İsrail bu bölgede herkesin gözünün içine baka baka, alay edercesine, kadın ve çocuklar dahil herkesin gözünün yaşına bakmadan katliamını en derin şekilde sürdürmektedir. Üzülerek belirtelim ki, buna özellikle Arap ülkeleri büyük oranda sessiz kalmaktadır. Bu mazlum halkın yalnız olmadığını bu coğrafyanın ülkeleri hissettirmek zorundadır. Şu gerçek çok iyi bilinmelidir ki, Filistinliler bizim kardeşimiz, İsrail Devleti ise bizim düşmanımızdır. Kendini vahşi ormanda zannedip vahşi hayvanların mantığı ile 'yaşamak için öldür' gibi hastalıklı bir ruha sahip olan İsrail’in bu yaptıkları elbette ki yanına kar olarak kalmamalıdır” diye konuştu. 

İsrail’in artık bu tür uluslararası hukuka sığmayan bir zihniyetle saldırıları alışkanlık haline getirdiğini belirten Payza, sözlerini şöyle noktaladı: 

”Genel anlamda potansiyeli yüksek bir ekonomik altyapıya sahip olan İslam coğrafyası artık kendine gelmeli ve hammaddelerini kendileri üreterek, İsrail ve onun hamiliğini yapan ülkelere karşı ekonomik anlamda daha da güçlü olmak zorundadırlar. Şu gerçeği çok iyi biliyoruz ki, kapitalist dünyanın en birincil koşulu, güç için güçlü ekonomik yapılanmadır. İsrail’i en az yüz kez satın alacak olan İslam coğrafyasındaki ülkeler el ele verip, artık bu mazlum halkın katledilmesine göz yummamalı ve güçleri ile İsrail’e ‘dur’ demelidir. Bölgedeki tüm iş dünyası söz konusu İsrail ise, adımını buna göre atmalı ve onlara Müslüman iş dünyasının gücü hissettirilmelidir. Sadece Filistin’deki mazlum halk değil, İslam coğrafyası da daha fazla ekonomik ve siyasal lobisini güçlendirmeli ve bölgede barış ve refah için uluslararası baskısını hissedilir derecede artırmalıdır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız