SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dur Durak Demeden Çalışıyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, milletvekillerinin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORLAR.."
Çakır, parti binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"22 Temmuz seçimlerinden buyana, meclise kazandırdığımız 6 değerli milletvekilimiz, teşkilatımın ve kamuoyunu sevindirici ve rahatlatıcı birlik beraberlik pozisyonlarıyla dur durak bilmeden gösterdikleri gayretlerle partimizi ve Malatya 'mızı en iyi şekilde temsil etmektedirler.

Sayın milletvekillerimizin ilk günkü gibi taze heyecanları ve gayretleri Malatya 'miza değerli kazanımlar olarak döndükçe teşkilat ve Malatyalılar olarak seçimlerde göstermiş olduğumuz yoğun çalışmaların ne kadar haklı olduğunu görmenin gururu içerisindeyiz.

Sayın milletvekillerimiz Malatya'mızın öncelikli sorunlarını belirlemek için sürekli bir arada olmuşlar ve tespit edilen konuların çözümü yönünde memnuniyet verici girişimlerde bulunmuşlardır.

Yeni Devlet Hastanesinin yapımı ile ilgili Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ve Maliye Bakanımız Sayın Kemal Unakıtan ile bir araya gelmiş, Maliye Bakanımız Şeker Fabrikalarına ait arazilerin Sağlık Bakanlığına tahsisi ile ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığına talimat vermiştir.

Ayrıca Milletvekillerimiz Malatyaspor'un vergi borçları için Maliye Bakanımızla görüşmüşler, önümüzdeki hafta Malatyaspor yönetimi ile beraber Sayın Bakanımızla görüşme yapmak için randevu almışlardır.

Malatya-Darende karayolunun 2008 yatırım programına alınması için Karayolları Genel Müdürümüz, Ulaştırma Bakanımız ve Başbakan Yardımcımız Sayın Nazım Ekren ile görüşmüş ve Devlet Planlama Teşkilatına teklifinin yapılacağı sözünü almışlardır.

Malatya havaalanının ana pistinin onarımı nedeniyle kapatılması gündeme gelen Malatya hava meydanının yedek pistinin yaklaşık 30 Milyon YTL bedelle yapımı için Devlet Planlama Teşkilatına teklifi yapılmış, 2008 yılında ihale edilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca meydandaki X-Ray cihazları yeterli olmadığından 3 adet daha X-Ray cihazı en kısa zamanda Malatya'ya gönderilecektir.

Bildiğiniz gibi PTT Genel Müdürlüğünün ülke genelinde yeniden yapılandırılması kararı nedeniyle Malatya PTT Başmüdürlüğü daha önce 51 ilin içinde değerlendirilmiş, kadrolar azaltılmıştı. Ancak Sayın Milletvekillerimizin Genel Müdür ile görüşmeleri sonrasında, Malatayamızın 21 ilin içerisinde değerlendirileceği sözü alınmıştır.

Hatırlayacağınız üzre Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik,60. Hükümetin kurulmasından sonra ilk olarak üst düzey bürokratlarıyla birlikte Milli Eğitimin sorunlarını yerinde görmek ve çözüm önerilerini sunmak üzere Malatya'mızı Ziyaret etmişlerdi.

Bu ziyarette; acil onarıma ihtiyacı olan Okullarımız için 540.000 YTL ödenek ilimize aktarılmış, Okul açılışlarında Sayın Bakanımızın söz verdiği 21 Bilgisayar Pazartesi günü Okullarımıza teslim edilmek üzere ilimize gönderilmiştir. Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzün yeni bir binaya kavuşturulacağı sözü alınmış, Anadolu Kız Meslek Lisesine kampus içinde yeni tip proje ile 24 derslikli bina yapılması, 1000 öğrencilik yüksek öğretim öğrenci yurdu yapımı gibi, ilçelerimizde de eğitimin iyileştirilmesi için çeşitli yatırımların yapılması kararlaştırılmıştır.
Ve bu kapsamda merkezle birlikte 11 ilçemizde yapılan incelemeler neticesinde tespit edilen sorunların giderileceği ve genel taleplerin de karşılanacağı sözü Sayın Bakanımızdan alınmıştır.

Sayın Milletvekillerimizin takibi ile Kültür ve Sanat Merkezi için daha önceden İstasyon Virajında belirlenen yerin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafında tahsisi de yapılmıştır."

BAŞHEKİMLER MESELESİ..
Basın toplantısında basın mensuplarının Yeşilyurt Devlet Hastanesi ve Beydağı Devlet Hastanesinde yaşanan olaylara ilişkin soruya ise Çakır, “Hastane veya başka bir kurum önemli değil, bunlar bizi rahatsız ediyor. Bizim asla böyle bir şeye olumlu bakmamız mümkün değil. Zaman zaman bürokratlar atanır. Bu konu hepimizi üzmüştür” yanıtını verdi.

Çakır, Beydağı Devlet Hastanesi'nde başhekimliğe istemedikleri birinin atanması halinde engel olup olmayacakları yolundaki soruyu da, “En güzel şeyi yapmayı arzu ederiz. Bizim engel olma durumumuz yok. Bizim isteğimiz liyakatlı kişilerin en iyi hizmeti yapmasıdır“ sözleriyle yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız