SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dur' mu Dendi?

A- A+ PAYLAŞ

AKP hükümetleri döneminde yatırım konusunda çok önemli atılımlar yapan Malatyalı işadamı Ahmet Çalık'ın şirketinin petrol arama ruhsat talebinin reddedilmesi, odatv.com'da "Devlet Ahmet Çalık'a İlk Defa Dur Dedi" başıklı bir yazıya konu oldu.

Yazı şöyle:

"Devlet, ATV - Sabah Grubu’nun patronu Ahmet Çalık’ın ilk defa bir isteğini yerine getirmedi. Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün 4 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararına göre Çalık Holding’in Gaziantep ve Kahramanmaraş’taki 49.9 bin hektarlık arazilerde petrol arama ruhsatı almak için yaptığı başvuru reddedildi.

Kararın önemli bir detayı var. Çalık'ın reddedilen talebi için başvuru yaptığı tarih 23 Ekim 2008. Red kararı müracaattan 9 ay sonra çıktı ama bu süre normaldir. Odatv'nin dikkatini çeken husus tarihin Ekim 2008 olmasıdır.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü 11 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararlarıyla Çalık’a 4 ayrı yerde petrol araması için zaten izin vermişti. Karar tarihleri de 21 Ağustos’tu. Yani Çalık 4 ruhsat almışken, iki ay sonra beşinci ruhsat için istekte bulunmuştu.

Sonuçta değerlendirme 9 ay aldı ve karar talebin reddi yönünde oldu.

Anlaşılan o ki, devlet Çalık’a “artık yeter” dedi.

En azından petrol piyasasındaki dedikodular bu yönde."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız