SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Duraklara Dijital Panolar Yerleştirildi

0
Güncellendi - 2016-08-17 13:07:15
Duraklara Dijital Panolar Yerleştirildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden şehir içi toplu taşıma hizmetini yürüten MOTAŞ, duraklara dijital panolar yerleştirdi.

Konuyla ilgili MOTAŞ tarafından yapılan açıklamada; "Duraklarda bekleyen yolcuların gidecekleri güzergâh aracının hangi saatte hareket edeceğini öğrenebilmeleri için dijital panolar yerleştirildi. Ana duraklara konulan panolarda o duraktan hareket edecek araçların; güzergâh bilgisi ve hangi saatte yola çıkacağı ekrana yansıtılmaktadır. Duraktan hareket edecek tüm hatların isimleri ve güzergâh numaraları ekranlarda verilmektedir. Ayrıca hareket saati gelen araçların anonsları hareketine yakın ve hareket saatinde sesli olarak yapılmaktadır.

Uygulamadan önce durağa giriş yapan yolcular, gidecekleri güzergâhın aracının kalkışına ne kadar süre kaldığını şoförlerden veya hareket memurlarından sorarak öğreniyorlardı. Özellikle Şehrimize gelen misafirler bu konuda daha çok sıkıntı yaşıyorlardı. Bu tür sıkıntıların yaşanmaması için harekete geçen MOTAŞ yetkilileri her durağa yolcu bilgilendirme panoları yerleştirdi. Böylece duraklarda bekleyen yolcular; bulunduğu duraktan hangi aracın kalkış yapacağını ve bineceği aracın hareket saatini söz konusu ekrandan takip edebilecektir." denildi.

Duraklara ayrıca isim ve numara verildiği belirtilerek; "Durakların, ulaşım tamamlayıcı unsurları olduğu gerçeğinden hareket eden MOTAŞ, hizmet kalitesinin artırılması amacıyla hatların üzerinde bulunan her durağa numara vererek bulunduğu durağı isimlendirdi. Ayrıca duraklardan geçecek araçların hat kodları, duraklarda belirtildi. Böylece durakta bekleyen yolcular; bulunduğu duraktan hangi hattın geçeceğini öğrenerek çevreden sorma ihtiyacı duymayacaktır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi; "Malatyalıların daha rahat yolculuk etmeleri için sürekli yenilikler yapan, gelişmelere göre hizmet veren MOTAŞ, hayatı daha yaşanabilir hale getirmek için kolaylıklar yapmayı sürdürüyor. Bu kapsamda bütün Trambüs duraklarına duyuru bölümüyle birlikte durağın bulunduğu bölgeyi ve belirgin yerleri gösteren geniş kapsamlı, özel çizimli bir harita yerleştirildi. Durakta inen yabancı biri de olsa nereye gideceğini haritaya bakarak bulabilecektir. Özellikle İnönü Üniversitesi öğrencileri, kayıt döneminde fakültelerini arama sıkıntısı yaşamayacaklardır. Bütün fakülteleri duraklara asılan haritalarda gören öğrenciler, kayıt yaptıracakları veya sınava girecekleri fakülteye kolaylıkla ulaşabileceklerdir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız