SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Durum Ciddi, Farkında mısınız?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Ali Cengiz, yaklaşan kongre öncesi önemli uyarılarda bulunup, bir çözüm bulunmaması halinde Malatyaspor’un önümüzdeki sezon için kadro kuramama ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağının altını çizdi.

Cengiz, Malatyaspor’un sıkıntıya girmemesi, gelecek yönetimin rahat çalışması için görevi bırakma karanını son ana bırakmadıklarını ve lig bitmeden haftalar önce açıkladıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kamuoyunun biraz duyarlı olmasını, Malatyaspor’a yönetim çıkmasını, önümüzdeki sezonun hazırlığının başlatılmasını bekliyoruz. Ancak dikkatimizi çeken bir nokta var: Biz aday olmadığımızı açıkladıktan bu yana sanki bu şehrin üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi. Mevcut şartlarda bundan daha faydalı olacağımıza inanmadık. İnansak, göreve devam ederdik.

Biz yönetime geldiğimiz gün ligin 13. haftasıydı. Malatyaspor 13 puanla küme düşme hattına en yakın takımdan sadece 1 puan öndeydi. Son 9 maçın 8 tanesi yenilgi, 1 tanesi galibiyetle kapatılmıştı. İlk maçta Orduspor’u 2-0 yendik, Bolu ile berabere kalıp Elazığspor’u yenerek ilk yarıyı 20 puanla, küme düşme hattının biraz üzerinde kapattık. Futbolcu arkadaşlarımızın yeteneğine, yöneticilerimizin gayretine ve teknik heyetimizin bu işi başaracağına, ligde kalacağımıza inanıyorduk. Nihayet sezon sonunda ligi 43 puanla tamamlayıp bunu başardık.

Göreve geldiğimizde, futbolda tabiî ki öncelikle kulüplerin altyapı ve kurumsallaşma adına bir şeyler yapması gerektiğine inanıyorduk. Görevi bu anlayışla yürütmeye çalıştık. Gördük ki ekonomik sıkıntılar giderilip iyi yönetim sergilenince başarılar elde edilebiliyor. Sayın Kavuk bu süreci çok iyi değerlendirdi. Önce futbolcular üzerinde bir güven duygusu oluşturdu. Zaten kamuoyunun da kendisine güveni de vardı. Bu ekonomik güç ve bu güven Malatyaspor’u ancak içinde bulunduğu 2007-2008 futbol sezonu küme düşmekten kurtarmaya yaradı.

Her zaman söylediğimiz gibi, inanmak başarmanın yarısıdır. 2008-2009 futbol sezonunda mevcut şartlarla, kamuoyunun taleplerini karşılayabilecek bir kadronun oluşumunu sağlayamayacağımıza inandığımız için görev almama kararı verdik. Ligin bitimine 4 hafta kala, aday olmak isteyenlerin önünü açmak için kararımızı açıkladık. Ama bugüne kadar herhangi bir adayın çıkmaması bizleri endişelendiriyor.”

Cengiz, yönetimin “gerek yerel yönetimlerden gerek sivil toplum kuruluşlarından belirli bir destek sağlanması halinde göreve devam etme niyetinde olduğu ve bunun baskı unsuru olarak kullanıldığı” düşüncelerinin çok yanlış olduğunu, böyle bir durumun gündeme getirilmediğini belirterek şöyle devam etti:

“Aksine Sayın Başkan İlhan Kavuk ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, kulübe faydalı olacağına inandığımız gelecek yönetimlere şartsız destek olacaklarını defalarca kamuoyuna aktardılar. Ama görünen tabloya bakılınca; sanki Malatya kamuoyunun üzerine ölü toprağı atılmış, duyarsız bir vaziyette kongre gününün beklendiği görülüyor. Bunu, bu sezonu kurtaran Malatyaspor’un önümüzdeki sezon Elazığspor’un bu sezonda yaşadıklarının bizim başımıza geleceğinin bir işareti olarak görüyoruz.

Zaman geçmeden Sayın Valimiz Sayın Belediye Başkanımız ve kulüpte başkanlık ve yöneticilik yapmış işadamları ve yöneticilerin bir araya gelerek ortak bir çözüm bulmaları gerektiğini düşünüyoruz.

17 Mayıs’ta yapılacak Malatyaspor olağan kongresinde herhangi bir aday çıkmaması halinde Malatyaspor Kulübünün yönetimi tekrar Kayyum Heyetine kalacaktır. Kayyumun görev süresinin transfer sezonuna denk geleceği akıldan çıkarılmamalıdır. Böyle bir ortamda transfer yapılamayacağı gibi mevcut futbolcuların tamamı serbest kalacak ve Malatyaspor 2008-2009 sezonuna kadro oluşturamayacak demektir.

12 yıllık yöneticilik tecrübeme dayanarak söylüyorum: Bu dönemde Malatyaspor’un Kayyuma kalması demek, Malatyaspor’un kapanması demektir. Durum, bu kadar vahimdir.

Bu süreçte Kayyum Heyeti ancak tesisler ve idari binadaki haciz ve icralardan arta kalan özel idare demirbaşlarının tasfiyesinden başka iş yapamaz. Bu nedenle bugüne kadar Malatyaspor’da kulüp başkanlığı, yöneticilik yapmış herkese sesleniyorum. Başta Sayın Valime, Belediye Başkanıma, milletvekillerimize ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine sesleniyorum. Ancak ortak bir çözüm kararıyla bu işin üstesinden gelinebilir. Musluğunda akan sudan lambasında yanan elektriğe sporcusunun oturduğu sandalyesine yemek yediği masasına kadar haczedilen bir kulübün tüm Malatya kamuoyunun el ve gönül birliği olmadan, özellikle de eski başkanlar Sayın Hikmet Tanrıverdi ile Sayın Haşim Karadağ bir araya getirilmeden bu işlerin çözülmesi imkansızdır.”

Cengiz'in çağrısında eski başkanlara yönelik bölümün, alacak iddialarının taliplilerin ortaya çıkmasına engel olduğu endişesinden kaynaklandığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız