SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Durum İçaçıcı Değil.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:17:35
A- A+ PAYLAŞ

MHP il başkanı Arif Yıldız, Malatya'daki kamu kurumlarını mercek altına aldıklarını, durumun "hiç de içaçıcı olmadığını" öne sürdü ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne dikkat çekti.

Yıldız'ın konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

"Milliyetçi Hareket Partisi olarak, uzun zamandan beri Malatya’daki kamu kurum ve kuruluşlarını mercek altın almış bulunuyoruz. Edindiğimiz intibaının hiçte iç açıcı olmadığını görmüş bulunuyoruz. Yetkisiz, yetersiz ve beceriksiz yöneticiler sayesinde kurumların iç huzurunun kalmadığı, personeller arasındaki ayırımcılığın ayyuka çıktığı, çalışanların akşam evlerine huzursuz gittikleri ve bu huzursuzlukların aile içi huzursuzluğu da beraberinde getirdiği bir gerçektir.  

Cumhuriyetin hiç bir döneminde kamu çalışanları ile bu kadar uğraşıldığı ve horlandığı görülmemiştir. İşte size açık bir örnek: Malatya SGK İl Müdürlüğü ilimizin güzide kurumlarındandır. Ancak; son zamanlarda SGK Malatya İl Müdürlüğünde bilemediğimiz bir şeyler oluyor. İdare, çalışanlarını huzursuz etmek için ellerinden geleni yapıyor. İdarecilik herkesin karı değildir. Çalışanlarına zulmetmek, tepeden bakmak ve hele hele tehdit etmek ne kimsenin hakkı, ne de haddidir. Yıllarını bu kuruma hizmet ederek geçiren çalışanları huzursuz edenler idareci olamazlar. Bu kurumda çalışanlar Malatya insanıdır ve Malatya’ya hizmet vermektedirler. Bu insanların dertleri ile dertlenmek ve seslerini kamuoyuna duyurmak bizim görevimizdir. 

Kendi alanlarında ve çalıştığı birimde uzmanlaşmış 60–70 kişinin ayrımcılık yapılarak yerlerinin değiştirilmesi neyin işaretidir. Kurumsal verimliliği, bilgisi ve becerisi yüksek olanları dışlayıp, yeni göreve başlayan yandaş kişilere imza yetkisi vermenin izahı var mı? İdarecilikte motivasyonu artırmak ve performansı yüksek tutmak birinci amaçken SGK İl Müdürlüğünde bunun tam tersi yapılmaktadır. Sayın idarecilere sesleniyorum: Sizin, kurumunuzun verimli ve başarılı olasını istemediğiniz bellidir. O sizin bileceğiniz bir şey, ancak; çalışanların yakasından elinizi çekin. Hiç bir makam kimseye mülk değildir. Önemli olan o makamdan ayrılırken kaç kişinin sizin arkanızdan dua ettiği, kaç kişinin beddua ettiğidir. 

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununa göre, kurulu bulunan sendikalar arasında ayırım yapılamayacağı açıkça belirtilmesine rağmen SGK İl Müdürlüğündeki idareciler bu ayrımcılığı aleni yapmaktan beis görmemektedirler. Ancak; TCK 118. maddesinde açıkça belirtildiği gibi; “ bu şekilde davrananlar 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılırlar” denmesine rağmen söz konusu bu idareciler kanunu bile hiçe saymaktadırlar. Yaptığınız haksızlıkların bir gün sizin kapınızı da çalabileceğini unutmayınız. 

Bu kanunsuz, hukuksuz ve keyfi icraatların takipçisi olacağımızı, söz konusu SGK da huzur ve güven tesis edilmediği, huzursuzluklar son bulmadığı takdirde konuyu Kurum Başkanlığına ve TBMM taşıyacağımızı saygıdeğer Malatya kamuoyuna duyururuz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız