SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Durum İçler Acısı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:34:26
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Orta direk diye bir şey kalmadı. Zengin iyice zenginleşti, fakir iyice fakirleşti” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileriyle birlikte Malatya Buğday Pazarı esnafını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Veli Ağbaba, çay ocağında esnafların sorunlarını dinledi.

Esnaf, iş olmamasından yakınıp, “Buğday’ın fiyatı saman ile aynı. Buğday da 80 kuruş, saman da 80 kuruş. Bakanlık, 'Saman’da sübvanse yapılacak' dedi, hala fiyat inmedi. Zaten yaz geliyor, fiyat kendiliğinden düşer” dedi.

Mehmet Akbıyık isimli üretici de, “70 bin TL Koyun kredisi aldım. Parayı alıp koyun getirdim. Tanesi 700 TL’ye aldık. Daha sonra 410 TL, bu sene 310 TL’ye düştü. Onu da yatırdım. 3 bin 300 TL sigorta borcum var. Bu nasıl iş, aldığım kredinin bir de sigorta parasını ödettiler” diyerek dert yandı.

Milletvekili Veli Ağbaba ise, hükümetin politikalarını eleştirip, “Buğday Pazarı en hareketli yerlerden biriydi. Şimdi ise çiftçi desteklenmeyince, ithalata dayalı politika olunca üretici mağdur oldu. İthalat da büyük şirketlerin büyümesine neden oldu. Orta direk diye bir şey kalmadı. Zengin iyice zenginleşti, fakir iyice fakirleşti” şeklinde konuştu.

“Malatya’nın dertlerini Meclis'te gündeme getiriyoruz. Buğday Pazarı’nın içinde bulunduğu durum içler acısıdır. Bunu TBMM’de de dile getireceğim” diyen milletvekili Ağbaba, “Ana muhalefet partisinden Malatya milletvekili olarak görevim Malatya’nın sorunlarını TBMM’de dile getirmektir. Problem keşke sadece Buğday Pazarı olsa. Kayısı sorunumuz da var. Fiyat düşüklüğünden hayvanlara veriliyor. Maliye Bakanı ile görüştüm. 30-40 bin ton kayısı alımı yapın, okullara mı askerlere mi dağıtırsınız. Dünyanın en faydalı ürünlerinden biridir” ifadelerini kullandı.

Üreticinin malının para etmediğini, buna karşılık ithal ürün getirilmesini de eleştiren milletvekili Ağbaba, “Kendi çiftçini desteklemiyorsun. Arjantin Uruguay’dan ithal et getiriyorsun. Böyle olmaz. Üreticinin alın terinin karşılanmasını istiyoruz” dedi.

Milli gelirin artması ile bir ülkenin refah seviyesinin yükselmediğini savunan Ağbaba, “Milli gelir 3 bin dolar olan gelir 10 bin dolar oldu deniyor. Gelişmişlik sadece milli gelirle olmaz. Birilerininki arttı. Zengin çok zengin, fakir çok fakir oldu. Zengin zenginleşiyor ,fakir fakirleşiyor. Soba gazından ve mantar zehirlenmesinden ölüm sadece ülkemizde var. Niye evinde doğalgaz olsa soba zehirlenmesi olur mu?” diye sordu.

“Hangi ülkede bu durumlar yaşanıyor?” diye soran Ağbaba, “Gelişmişlik sadece kişi başına milli gelirin artması ile olmaz. Paşalar gazeteciler, milletvekilleri, bilim adamları bu hükümete kim karşı çıkıyorsa o cezaevine konuluyor. Geçen hafta ziyaretine gittim. Bu ülkenin genelkurmay başkanlığı yapmış bir isim, sayın İlker Başbuğ terörist örgütünden yargılanıyor. Bunlar da ülkelerin gelişmiş göstergelerinden biridir” ifadelerini kullandı.

"ÖNCE KÖYLERİN YOLUNU YAPIN"

Ağbaba bu arada , Kürecik Füze Kalkanına ‘köy yolu’ kararı alınmasını ve 3 km’lik yolun asfaltlanması için ödenek ayrılmasını eleştirerek “Başbakanın emriyle, ABD askerleri mağdur olmasın diye, yollarda perişan olmasın diye, Kürecik kalkanına giden 3 kilometrelik yol ‘köy yolu’ kapsamına alındı .Onlarca köy çamurdan geçilmezken kalkana giden yolun asfaltlanmasını kınıyorum” dedi.

“ONLARCA YOL ÇAMURDAN GEÇİLMEZKEN ”

CHP Milletvekili Ağbaba TBMM Genel Kurulu’nda Kürecik Kalkanına giden yolun asfaltlanması ile ilgili kararı ağır bir dille eleştirdi. Ağbaba “İsrail'i korumak için Kürecik'e kalkan kurmak yetmedi, Kürecik'teki kalkana ziyaret yasağı da yetmedi, kalkanda 150 ABD askerini çalıştırmak da yetmedi, kalkanda çalışan askerleri korumak için Türk askerlerine kapıda nöbet tutturmak da yetmedi. Şimdi de askerler kalkana rahat gidip gelsinler diye devletin kasasından vatandaşın vergisiyle yollar yapılıyor. Başbakanın emriyle, ABD askerleri mağdur olmasın diye, yollarda perişan olmasın diye Kürecik kalkanına giden 3 kilometrelik yol köy yolu kapsamına alındı. Orada onlarca köy çamurdan geçilmezken kalkana giden yolun asfaltlanmasını kınıyorum. Orada onlarca köy hâlâ bugün kardan kıştan geçilmiyor” ifadelerini kullandı.

“KÖY DİYEN GÖRMEYEN GÖZLER”

Ağbaba konuşmasının devamında “Ben Kürecik'e defalarca gittim, oraya "köy" diyen hiçbir insan görmedim. Oraya "köy" diyen ‘görmeyen gözleri’ buradan bir kez daha kınıyorum. Yapacaksanız Malatya'daki köylere hizmet yapın, yol yapın. Orada Türkiye'nin işgaline yol açılmasına izin veren zihniyeti bir kez daha buradan kınıyor, bu kararın bir kez daha değerlendirilmesini rica ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız