SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Durumu Çok Ciddi''

A- A+ PAYLAŞ

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu'nun karaciğer rahatsızlığı bulunduğunu belirterek, "Söz konusu kişi Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli bir bilim insanıdır. 2. Kuddusi Okkır Olayına izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP milletvekilleri Nur Serter, Atilla Kart ve İsa Gök TBMM'de birlikte düzenledikleri basın toplantısında Ergenekon davasına bakan hakim üye, Fatih Cumhuriyet Savcısı ile ilgili iddiaların yanı sıra yine aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ergenekon davasına bakan heyette üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun Çatalca Sulh Ceza hakimiyken eşinin dayısı Eyüp Aytemur adına fiilen icra satışlarını takip ettiğini, ucuza mal alma girişiminde bulunduğunu ve bu süreçte Çatalca İcra Müdürü'nü tehdit ettiğini ileri sürdü. Bu olayın 17 Mart 2008 tarihinde Adalet Bakanlığı'na intikal ettirildiğini belirten Kart, buna ilişkin bilgi ve belgelerin ellerinde olduğunu ifade etti. Kart, Haşıloğlu'nun gerçekleştirdiğini iddia ettiği eylemleri o dönemde Eyüp Cumhuriyet Savcısı olan ve halen Fatih Cumhuriyet Savcısı görevini yürüten Ercan Altuncu ile birlikte yaptığını öne sürdü.

Şikayette bulunan İcra Müdürü'nün önce Gaziantep'e tayin edildiği ardından ihraç edildiğini belirten Kart, Adalet Bakanlığı'nın iki yargıcı ise himaye ettiğini savundu. Kart, "Adalet Bakanlığı hakkında böylesine ciddi iddia ve isnatlar bulunan bir yargıcı, Türkiye'nin siyasi ve sosyal gündemini etkileyen bir davada görev başında tutmayı kararlı bir şekilde sürdürmektedir" dedi.

HİLMİOĞLU'NUN DURUMU..
Atilla Kart, eski İnönü Üniversitesi Rektörü, Ergenekon davasında tutuklu olan Fatih Hilmioğlu'nun durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin 10 Haziran 2009 tarihli kurul raporuyla; ''Hilmioğlu'nda yüz felci ve kronik karaciğer hastalığının mevcut olduğunu, cezaevi koşullarında hastalığının olumsuz seyrettiğini, hayatını tehdit edecek boyutlara ulaştığını ve yakın aralıklarla karaciğer kanseri için kontrol altında tutulması gerektiğini tespit ettiğini'' ifade eden Kart, hastalığın ciddiyetinin, Adli Tıp 3. İhtisas Daire Kurulunca da kabul edildiğini bildirdi.

Kurul raporunun ulaştığı mahkemenin, Adalet Bakanlığı'ndan, Hilmioğlu ile ilgili gelen yazıyı hastanenin başhekimliğine ilettiğini belirten Kart, ''Yazıda, hastanede mahkum koğuşunun bulunup bulunmadığının bildirilmesi isteniyor. Hastane de Hilmioğlu'nun tek kişilik odada kaldığını ve mahkum koğuşu bulunmadığını bildiriyor'' dedi.

Kart, yapılanlardan da anlaşılacağı üzere; bakanlığın, gayret, imkan ve yetkileriyle Fatih Hilmioğlu'nu cezaevine gönderme çabası içine girdiğini iddia etti.

Bakanlığın bu girişimlerine karşın, hastanenin ''yeni Kuddusi Okkır hadiseleri yaşanmasın diye'' yeni bir rapor oluşturduğunu kaydeden Kart, ''Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz: Yargıya müdahale etmekten vazgeçin. Bırakın hukuk işlesin, yargı görevini yapsın'' diye konuştu.

CHP Milletvekili Nur Serter ise bugün burada bir insanın yaşamı için, ''imdat çağrısı'' yaptıklarını söyledi.
Hilmioğlu'nun, laik cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sahip çıkmaktan başka bir suçu olmadığını belirten Serter, ''Adalet Bakanlığının, intikam alma duygusuyla olaya müdahil olması, ne insanidir ne vicdanidir ne de hukukidir'' dedi.

Hilmioğlu'nun çok değerli bir bilim insanı olduğunu, görev yaptığı 8 yıllık sürede İnönü Üniversitesi'nin çağdaş bir üniversite haline getirdiğini belirten Serter, Hilmioğlu'nun laik Cumhuriyet'e, Atatürk değerlerine sahip çıkmaktan başka bir suçu olmadığını söyledi. Hilmioğlu'nun çok ciddi bir rahatsızlığın pençesinde olduğunu belirten Serter, tahliye edilmemesi durumunda birkaç ay içinde hastalığının çok ciddi boyuta ulaşabileceğini hatta Hilmioğlu'nun ölümüne bile neden olabileceğini ifade etti. 2. Kuddusi Okkır olayına izin vermeyeceklerini vurgulayan Serter, "Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

CHP Mersin milletvekili İsa Gök ise Hilmioğlu'na verilen rapora dikkat çekerek, cezaevi şartlarında hayati tehlike oluşturmayacağına ilişkin rapor veren heyette karaciğer ile ilgili uzman bir doktorun bulunmamasının hukuka aykırı olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız