SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Durumu Hepimiz Biliyoruz''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3-1 galip bitirdikleri Türk Telekom maçından sonra yaptığı açıklamalarla ilgili sorulara muhatap olurken, bu konudaki görüşlerini detaylandırdı.

NE DEMİŞTİ?..
Kartal, Telekom maçından hemen sonra basına açıklama yaparken, "..Malatyaspor’u süper lige çıkartmak için imkanlar dahilinde, altını çizerek söylüyorum, elimdeki oyuncuların ve takımın imkanlar dahilinde herkes, oyuncularım ve ben elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Onun için bu 3 puan Malatyaspor’a hayırlı olsun."demişti.

Kartal, "İmkansızlık derken maddi konuları mı kastettiği" şeklindeki bir soruya da, "Onu hepiniz biliyorsunuz.. Kampanyalar.. Başkan, Belediye Başkanı, Vali.. Malatyaspor’a yardım etmek için herkes seferber.. O artık bilinen birşey.. Bu imkanlar iyi olsaydı transferi daha iyi geçirseydik belki çok daha farklı birşey olabilirdi. Ama ara sıra takılmalar, takımın durması, inişli çıkışlı olması.. Bunların sebebinin bu olduğunu ben altını çizerek belirtmek istiyorum. Ama herşeye rağmen oyuncularım, bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.. Herkes bunu bilsin."yanıtını vermişti.

SON AÇIKLAMALARI..
Malatyaspor İstanbulspor'la Pazar günü deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını Orduzu Pınarbaşı'ndaki sahada sürdürürken, Teknik Direktör İsmail Kartal, antrenman öncesi basına bu maçı değerlendirdi, daha sonra soruları yanıtladı.

Kartal, maçla ilgili olarak, "Geçtiğimiz hafta Telekom, Oftaş’la 1-1 berabere kalmıştı. Sonuçta Telekom’da bu ligin iyi takımlarından ve kümede kalma mücadelesi yapıyor. Ben vasatın üzerinde oynadığımızı, mücadele ettiğimizi düşünüyorum. 6-7 net pozisyonumuz, rakibin de 2-3 pozisyonu vardı. Altay’dan sonra bize iyi futboldan ziyade 3 puan gerekiyordu. Biz vasatın üzerinde iyi mücadele edip 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Bu geride kaldı artık. Bu devreyi böyle atlattık, tekrar ikinci sıradayız. Önemli olan bu haftaki İstanbul maçı bizim için. Buna göre hazırlanıyoruz. En iyi şekilde, orada gönlümden geçen 3 puan için oraya gidiyoruz. Artık kurulmuş plak gibi söylüyoruz. Gerçekten öyle her maç final bizim için. Bu maç da final maçlarımızdan bir tanesi. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ve bunu da yapacağımıza inanıyorum."dedi.

Kartal'a daha sonra yöneltilen sorular ve kendisinin yanıtları da şöyle:

SORU: İki haftadır farklı defans kurgusu.. Defansın formundan memnun değil misiniz?
KARTAL: Onunla alakası yok. Her zaman söylüyorum. Rakibe göre, maçına göre oyuncu oynatıyoruz. Hepsinin çalışmalarından memnunum. Ama rakibe göre, o anki durumumuza havamıza göre oyun kurgusu kuruyoruz, ona göre oyuncu oynatıyoruz.

SORU: Maç sonrasında bazı açıklamalarınız vardı.. Bu bir patlama mıydı? Devre arasında transferi yapılmadı gibisinden..
KARTAL: Ben bir mesaj verdim. İnsanların bu takımdan çok büyük beklentileri var. Herkes biliyor ki, bu takımın başarısı için valimiz, belediye başkanımız, başkanımız, yöneticilerimizin ne kadar üstün gayretle mücadele ettiklerini, bu takımın süper lige çıkması için para aradıklarını biliyoruz. Ben her maçtan sonra her hafta toplantılarımda başkanımız, yöneticilerimiz, valimiz ve belediye başkanımızın bu takım için gerekli imkanların sağlanması için seferber olduğunu, onların bu destekleri olmasaydı belki biz bugün buralarda olmayacağımızı da dile getirdim. Getirdim mi, getirmedim mi? Benim söylemek istediğim şu. İmkanlarımız daha iyi olsaydı, biz bir iki tane daha iyi oyuncu alsaydık, belki Altay maçını da kazanabilirdik. Belki yolumuza daha emin adımlarla devam edebilirdik. Bazıları konuşuyor ama konuşmakla bu iş olmuyor. Herkes, dışarıdakilerin de içerdekilerin ne kadar zorlandıklarını gördükleri halde lütfen onlar da birazcık bu sorumluluğu alsınlar, Malatyaspor’u yalnız bırakmasınlar. Herkes bu işe sahip çıksın. Benim mesajım buydu. Zaten bu kulübün maddi imkansızlıkları olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilmiyor muyuz? Doğru değil mi? Soruyorum.. Teyit edin.. Ben nasıl böyle açık konuşuyorsam siz de Malatyalısınız teyid edin. Öğrencilerin bile kampanya başlatıp bu takıma yardım ettiğini, valimizin belediye başkanımızın bu takımın başarılı olması için herkesin elinden geleni yaptığını hepimiz biliyoruz. Öyle değil mi?

SORU: Sizin bu yaklaşımlarınızdan sonra sanki Altay ve Telekom maçlarındaki futbol maddi sorunlara bağlandı gibi yorumlar da yapıldı. Siz buna katılıyor musunuz?
KARTAL: Ben buna katılmıyorum. Tabi ki oyuncularımın alacakları var, maç başları var, işte transfer taksitleri var. Ama bu verilmeyecek anlamına da gelmez. Burası sonuçta Malatyaspor kulübü camiası.. Şimdi burada belediye başkanımızın kulübe yapmış olduğu yardımlar var. Başkanımız geldi maçtan sonra oyuncularımızla görüştü. Herkes hakkını alacak yani. Kimsenin ben burada parasının kalacağına inanmıyorum. Hele şampiyonluğa oynayan takımın..

SORU: Siz tecrübeli bir isimsiniz. Basın toplantısında söylediğiniz konuşuluyor hala.. İnişli çıkışlı grafikleri buna bağlayabiliriz şeklinde bir yaklaşım sergilendi gibi.. Tedirginlik yarattı gibi..
KARTAL: İnişli çıkışlı dediğim şu.. Tedirginlik değil.. İstediklerimizi yapabilseydik, arada sırada bazı tökezlemeler de olmayabilirdi. Bunu anlattım. Bu da çok normal, çok doğru yani. Bir Metin Tepe buradan gitmeseydi.. Örnek, belki bu yediğimiz golleri yemezdik. Hem de rakibimize gidiyor. 5 haftadır İstanbul Belediye’nin en iyi oyuncusu. Açık v enet konuşuyorum. Bir Cem Kargın’ı aldık, transferin son günü aldık. Bu demek değildir ki, biz istediğimizi aldık. Hakan tam istediğim bir oyuncuydu, aldık., Cem Kargın ben istediğim için aldık. Engin’le Aydın Kuzu genç, maliyetleri ucuz. Ama daha iyi imkanlarımız olsaydı, daha iyi bir iki tane daha oyuncu alsaydık, belki bu sıkıntıları yaşamazdık. Ben oyuncularımın yüzde yüz iyi olduğuna İsmail Kartal gibi altına imzamı atarım. Başkanımız inanmış yöneticilerimiz taraftarlarımız.. Herkes buna inanmış. Ben o konuda sıkıntı görmüyorum.

SORU: Telekom maçının ikinci yarıdaki futbol tatmin etti gibi. İdeal kadro bu mu?
KARTAL: İdeal kadromuz.. Benim şu an 26-27 oyuncum var. Hepsi benim ideal kadrom. Maçına göre rakibe göre herkese şans verebilirim, herkesi oynatabilirim.

SORU: İstanbul maçı bizim için avantaj sayılabilecek bir deplasman?..
KARTAL: Öyle demeyelim.Altay’a da öyle dedik, seyircisiz dedik, avantaj dedik. Hüsrana uğradık. Onun için biz kazanmak için gideceğiz. 3 puan için gideceğiz. İyi mücadele edip, inşallah 3 puanla Malatya’ya döneriz diye düşünüyorum.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız