SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Durumumuz Hiç de İçaçıcı Değil!.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ile Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, esnafın durumunun içaçıcı olmadığını söylediler. MÜSİAD şube yöneticilerinin ziyaret ettiği başkanlardan Evren, "Ekonomi yüzde 9.9 büyümüş, ama esnafta bunu göremedik." derken, Keskin "Malatya olarak durumumuz iş açıcı değil. Malatya'yı bugüne kadar olduğundan büyük gösterdik, ama bu doğru değil.. Hikaye.." diye konuştu.

ESNAFIN TEMSİLCİLERİNİN AĞZINDAN MALATYA..
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet, Esnaf Sarayı'na giderek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif (ESKKK) Başkanı Ali Evren ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Ahmet Çakır ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "MÜSİAD olarak, siyasal, ekonomik ve toplumsal sorunları, özellikle de Malatya'nın en önemli sorunlarını yakından ve yetkili ağızdan takip etmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdik" dedi.

ESKKK Başkanı Ali Evren de, "Ekonomide 9.9 büyüme olduğu söyleniyor; ama esnafta böyle bir büyümeyi görmüyoruz" şeklinde konuştu.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise, MÜSİAD'da çalışmalarından dolayı başarılar dileyerek, "Malatya olarak durumumuz pek iç açıcı değildir. İşsizlik Türkiye'nin olduğu gibi Malatya'nın da gerçeğidir. İnsanların siftah edemediği, Bağ-Kur ve SSK primlerini ödemekte zorlandığı veya ödeyemediği zor günler yaşıyoruz. Bugüne kadar basının önünde Malatya'yı kendisinden büyük gösterdik. Gerçekçi olursak durum hiç de söylendiği gibi değildir. Malatya'da büyük fabrikalar açıldığı, işsizliğin olmadığı, kayısının çok büyük miktarda ilimize girdi sağladı hikaye. Gerçekleri ve doğruları çekinmeden söyleyecek olursak, Malatya'da fabrikalar var. Ama bacaları tütmüyor, işsizlik, resmi verilerle, Türkiye'de 1. sıradayız. Kayısıya gelince, gereği gibi ihraç edilmediği için sıkıntılar had safhada" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız