SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Duruşmalara Girmediler

A- A+ PAYLAŞ

Ülke genelinde son 6 yılda 9’ü ölümle sonuçlanan Avukatlara yönelik 43 saldırının protestosu için Türkiye Barolar Birliği’nin aldığı karar gereği Malatya’daki avukatlar da bir gün duruşmalara girmeme eylemi gerçekleştirdi.

Malatya Baro Başkanı Mehmet Görgeç, Baro’da bir grup avukatla birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Avukatlar ve barolar olarak teröre çok kurban verdik. Muammer Aksoy’dan Uğur Mumcu’ya Ali Günday’a kadar bir çok meslektaşımızı kaybettik. Son 6 yılda dokuzu ölümle sonuçlanan toplam 43 saldırıya uğradık” dedi.

Görgeç, basın açıklamasında son olarak İstanbul Barosu Avukatlarından Aydın şahin’in duruşma çıkışında Beyoğlu Adliyesi bahçesinde katledildiğini belirterek, “ Bu caniliği bir kez daha nefretle kınıyor. merhuma rahmet, ailesine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Hepimizin içini kanatan bir menfur saldırı da daha geçen ay yüce hukuk kurumlarımızdan Danıştay’a yapılmış, 2.Daire’nin bir yüksek yargıcı katledilmiş. başkan ve üyeleri de yaralanmış idi.İnsanımızın hukuka, adalete, hukuk devletine, yargı bağımsızlığına ve yargı sistemine inancını yitirerek kaba kuvvet ve silaha sarılmasını sağlayan bu ortam, demokrasimizin eksiklerini giderip gerçek hukuk devletini ve bağımsız yargıyı kurumlaştıramayışımızın sonucudur” dedi.

Görgeç, bağımsız yargı, gerçek hukuk devleti, eksiksiz demokrasi, halkın ekonomik ve sosyal refaha kavuşması ve çağdaş uygarlık düzeyini yakalamanın bir bedeli olduğunu ancak bu bedelin kan ve canla ödenmesinden bıktıklarını belirterek basın açıklamasında daha sonra şunları belirtti:

“Akan her damla kandan, yitip giden her candan başta ülkeyi yönetme iddiasındaki siyasi kadrolar olmak üzere hepimiz, tüm toplum sorumluyuz. Günlük kişisel kaygıların peşinden koşmaktan, toplumda uzlaşı ve hoşgörü ortamı yaratacak davranışlarda bulunmak yerine gerginlik ve ayrışmaya neden olacak yapay sorunlar yaratmaktan vazgeçmeliyiz, Türkiye Barolar Birliği ve barolar olarak hukukçu kimliğimizden ve Avukatlık Yasası’ndan kaynaklanan görevimiz nedeni ilme ülkemizde eksiksiz demokrasinin kurumsallaşması yolunda gayretlerimizi yılmadan sürdüreceğiz”

Malatya Baro Başkanı Görgeç, Barolar Birliği’nin aldığı karar gereği duruşmalara bir günlük girmediklerini sadeci istisnai bir kaç davaya girildiğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız