SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dürüstlük Kaybetmiştir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:23:33
A- A+ PAYLAŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Aday Erdoğan zafer kazanmamış, aldatma ile Çankaya’ya çıkmıştır. Vicdanımızda cumhurbaşkanı görülemeyecek kadar şaibelidir” dedi.

Seçim sonrası ilk değerlendirmeyi yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyenlerin umutları sıcak tuttuğunu belirtti. MHP’nin Türk milletinin demokratik tercihlerine saygı duyduğunu ifade eden Bahçeli, “Parti olarak seçim sonuçlarını inceleyip detaylı olarak yorumlayacağız. Bunun başta siyasi aktörler başta olmak kaydıyla herkes tarağından yapılmasını öneriyoruz. Seçimler öncesi ve sonrasıyla uzun bir süre konuşulacaktır” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın seçim çalışmalarını adalet ve ahlak gözetmeden yaptığını iddia eden Bahçeli, “Türkiye’nin aleyhine hesap yapan kesimler Erdoğan’ın yanında yer almıştır. Erdoğan ve paralı lejyonları yalan ve iftira silahları ile donanmışlar, kin ve nefretle hareket etmişlerdir. Bugün rüşvet onay görmüş, dürüstlük kaybetmiştir. Yolsuzluk olur almış, adalet gerilemiştir, haram yükselmiş, helal düşmüştür. Erdoğan’ı tasvip etmeyen 20 milyona yakın vatandaşımız umutlarımızı canlı tutmaktadır. Aziz milletimizin azımsamayacak bir kesimi karanlığı reddetmiştir. Vatan için, bayrak için, ülke için, devlet için, gelecek için sandığa gitmekte ayak sürüyenler bundan sonraki olumsuzluklarda pay sahibi olacaklardır. Aday Erdoğan zafer kazanmamış, aldatma ile Çankaya’ya çıkmıştır. Vicdanımızda cumhurbaşkanı görülemeyecek kadar şaibelidir” şeklinde konuştu.

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçimlerde başarılı olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın ise başarısız olduğunu ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan yüzde 57 ile 58 ile cumhurbaşkanı olarak parlamenter seçimi başkanlık sistemine çevirme hayalleri suya düşmüştür” dedi. 

Seçim sonrası ilk değerlendirmeyi yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamalarından ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “Seçimlerde oy oranının düşmediğini ifade ettiniz. Ama oylarda bazı bölgelerde düşüş oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna Bahçeli, “Bunu kesin olarak izah edebilecek bir bilgiye henüz kamuoyu sahip değildir. Bu konuda erken yorum yapanlar ise zaten Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmetkarlarıdır” diye konuştu.

Yerel seçim sonuçları ile karşılaştırmak doğru olur mu? MHP oy oranının fazla olduğu 5 ilden Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi çıktı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna Bahçeli, “Çok doğru sözler söylediğinizi zannediyorsunuz. Ama doğru, Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy ile mahal idareler seçimlerindeki aldığı oy arasındaki eksi farkı görmektir” cevabını verdi.

MHP’nin bundan sonra Çankaya ile arası nasıl olacak? sorusu üzerine Bahçeli, “MHP olarak devlete olan saygısı her zaman geçerli olandır. Fazla samimi olmayacağımızı, resmiyet ve hususiyeti ayıracağımızı ve mesafeli kalacağımızı bilmenizi isterim. 17, 25 Aralık’tan aklanmadan resmi görüşmeleri sıcak bir iklime çekemeyiz” şeklinde konuştu.

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu değerlendiren Bahçeli şöyle konuştu:

“Kamu araştırmalarına baktığımız vakit Sayın İhsanoğlu başarılı. Başarısız olan Erdoğan, Konar’a bakın Anar’a bakın diğerlerine bakın hepsini yüzde 53 ile yüzde 57 arasında Recep Tayyip Erdoğan’a şans veriyorlardı. İhsanoğlu’na ise yüzde 37-38 veriyorlardı. Demek ki doğru olanı kamuoyu araştırmaları arasında İhsanoğlu olmuştu. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 57 ile 58 ile cumhurbaşkanı olarak parlamenter seçimi, başkanlık sistemine çevirme hayalleri suya düşmüştür.”

Seçimlerin ardından YSK’na itirazınız olacak mı? sorusuna Bahçeli, “Çok sayıda itiraz şuanda başlamıştır. Seçimlerde ufak tefek olaylar olmuştur ama itiraza sebep teşkil edecek çok vardır. Zannediyorum, bunlar yarından itibaren devreye girmiş olacak” dedi.

HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın aldığı oy oranını da değerlendiren Bahçeli, “Tercih edilmiştir. Belli bir oranda da sayıları artmıştır. Bunu yüksek bir başarı olarak, bölücülüğe hizmet eden bir anlayışa götürmek doğru değil” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız