SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Düşen Göktaşı Köylüleri Sevindirdi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:15:58
Düşen Göktaşı Köylüleri Sevindirdi
A- A+ PAYLAŞ

Bingöl’ün Sarıçiçek köyüne düşen Göktaşı parçacıkları, köylüleri zengin etti. Her gün ‘bedeli yüksek’ dedikleri taşları toplayan köylüler, gramı 15 ila 60 dolar arasında değişen rakamlarla, Amerikan, Rus ve Alman bilim adamlarına sattıklarını söyledi. 

Bingöl’ün merkez Sarıçiçek köyüne 2 Eylül tarihinde düşen göktaşı parçaları, köylüleri zengin etti. İstanbul Üniversitesi'nden bir akademisyenin sözleriyle harekete geçen köylüler, göktaşı parçalarını arayarak, Amerikan, Rus ve Alman bilim adamlarına gramını 15 ile 60 dolar arasında sattıklarını söyledi. Köylüler, şu ana kadar buldukları en büyük göktaşının 1 kilogram 470 gram ağırlığında olduğunu da belirtti.

“BÜTÜN BORÇLARIMI SIFIRLADIM”

Sattığı taşlardan 60 bin TL kazandığını ve bu parayla bütün borçlarını sıfırladığını söyleyen köylülerden Metin Ergün, “2 Eylül’de Göktaşı yağmuru oldu burada. NASA yetkilileri geldi buraya ve beraber 5 gün boyunca gezdik. Topladığımız taşları satın almak için birer hafta arayla iki grup geldi. Birinci grup tahminimize göre mafyaydı ve adamlar gayet güzel paraya satın aldılar. İkinci grup ise Moskova Üniversitesi’nden gelmişti, biri makine mühendisiydi, diğeri ise film yapımcısı olduğunu söylüyordu. Onlar taşları ucuza almak isteyince onlara satmadık ama köydekilerin bazıları onlara çok ucuza sattılar. Amerika’dan da üç gün önce geldiler ve köylüden taşın gramını bayağı bir paraya aldılar yani gramını 60 dolara aldılar. Ben kendim şahsen toplamda üç tane taşımı sattım. Üçtaşım toplamda 300 gramdı. 300 gram taşımı biraz gülünç olacak ama 60 bin TL’ye sattım. Aldığım 60 bin TL ile ne kadar kredi borcum, kredi kartlarım varsa hepsinin borcunu kapattım. Çevre illerden insanları kamyon kasasında getirip bu alana indiriyorlar ve göktaşı arıyorlar” dedi.

“BU TAŞ GERÇEKTEN ÇOK DEĞERLİ”

Köylerine düşen göktaşlarının gerçekten çok değerli olduğunu belirten köylülerden Nezir Ergün ise, “NASA ve İstanbul Üniversitesi ile görüştüğümüzde bu taşın çok değerli olduğunu söylediler. Sonradan Ruslar gelince ve taşlar paraya dönüşünce bütün köylüler dağa, taşa, ovaya yıkıldı. Bu taş gerçekten de çok değerli bir taştır. Bu taşın gramajını Ruslar ilk etapta 30-35, hatta 42 dolara kadar çıkarttılar. Daha sonrasında Amerika’dan gelenler, bayağı bir taş aldılar ve gramına 50 dolar ödediler. Ben de bu taştan gereken payımı aldım. Bütün borçlarımı ödedim. Ben buradan Türk yetkililerine seslenmek istiyorum. Bu taşlarımız çok değerli, bu taşlar yurt dışına gitmesin. Bizim üniversitelerimiz var, bilim adamlarımız var ve gelip bu taşları satın alsınlar” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız