SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Düşen Uçak Malatya Erhaç'tan...

A- A+ PAYLAŞ

Konya'da düşen F-4 savaş uçağında şehit olan pilotların kimlikleri açıklandı. 
 
Konya Vali Vekili Tayyar Şaşmaz yaptığı yazılı açıklamada, "3 Kasım 2011 günü saat 10.40 sıralarında ilimiz Karatay ilçesi Karakaya köyü Süt gölü mevkiinde Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait F-4 tipi savaş uçağı eğitim uçuşu sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüştür. Kazada, Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ve Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi şehit olmuştur. Olaya Konya Cumhuriyet Başsavcılığı el koymuş olup, kaza ile ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar ekiplerce yapılmaktadır. Kazada hayatını kaybeden pilotlarımızın yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum" dedi. 

 
Düşen uçağın Malatya Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üssü Komutanlığı 173’üncü Filo’ya bağlı RF- 4E tipi keşif uçağı olduğu, Konya’ya EHTES olarak adlandırılan Elektronik Harp Test ve Eğitim Sahası’nda tatbikat için geldiği belirtildi.
 

GENELKURMAY AÇIKLAMASI  
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan kazayla ilgili açıklamada şöyle denildi:"Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir F-4 uçağı 03 Kasım 2011 Perşembe günü saat 10:38'de eğitim uçuşu esnasında, Konya'nın 21 kilometre kuzeydoğusunda henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüştür. Kazada, uçakta bulunan iki pilot subayımız şehit olmuştur. Olayın meydana geliş nedeni, kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli aileleri, silah arkadaşları ve yüce milletimize başsağlığı dileriz.
 

BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Konya'da askeri uçağın düşmesi dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı telgrafı gönderdi.
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Gül'ün, Konya'da bir askeri uçağın eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu iki pilot subayın şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e bir telgraf göndererek, şehitlerin ailelerine, millete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız