SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Düşen Uçakta Kurtulan Malatyalı

A- A+ PAYLAŞ

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde kalkış sırasında yerleşim alanlarının üzerine düşen yolcu uçağından sağ kurtulan Türk vatandaşı Selami Mordeniz, iki Fransız doktor eşliğinde Türkiye'ye geldi. Mordeniz'in Malatyalı olduğu bildirildi.

İçerisindeki 6'sı mürettebat 85 kişinin bulunduğu, Hewa Bora Havayolları'na ait DC-9 tipi uçak, 14 Nisan'da ülkenin doğusundaki Goma'dan başkent Kinşasa'ya gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra ikiye bölünerek düşmüş, 33 kişi ölmüştü. Feci kaza sonrası sadece sol dizinde sıyrıklar oluşan Malatya doğumlu Elektrik Mühendis Selami Mordeniz, bir doktor bir de psikolog eşliğinde saat 16.40'da Londra'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda ayrıldığı eşi Berrin Hanım, kızı Benan ve kardeşleri tarafından gözyaşları içinde karşılanan Selami Mordeniz, kaza anında yaşadıklarını anlattı.

Yağış olduğu için pilotun, "Bekleyelim yağış dinsin ondan sonra kalkarız'' dediğini anlatan Mordeniz, "15 dakika bekledikten sonra uçak kalkışa geçti. Pistin ortasında tekerlek patladı galiba. Çünkü bir gürültü işittik. Ben önden 7'inci sırada oturuyordum. Pilot kalkış anında frene bastı. Pist kısa olduğu için uçak ortadan ikiye ayrıldı, sonra evlerin içine girdi. Arkadan alevler çıkmaya başladı. Sandalyeler kırıldığı için sürünüp, zıplayarak boşluktan dışarı çıktım" dedi. Dışarı çıktıktan sonra kendisini alıp götüren birkaç kişinin üzerindeki cüzdan ve paralarını alıp bıraktıklarını dile getiren Mordeniz, "Sadece cep telefonum vardı. Kaza anında tek düşüncem biran evvel uçaktan çıkmaktı. İtfaiye olmadığı için yanan uçağı çevredekiler söndürmeye çalıştı. Marketin içine girdiğimiz için her tarafı yağmacı sardı. Her şeyi alıp götürdüler." dedi.

-"KAVUŞTUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ"-

Kazanın ardından Goma'dan uğurlayan arkadaşının kendisini şans eseri bulduğunu söyleyen Mordeniz, Fransa'dan gönderilen özel uçakla Kenya'ya götürüldüğünü kaydetti.

Mordeniz, Kenya'dan Londra'ya oradan da Türkiye'ye uçakla gelirken yanında doktorlar olduğu için sıkıntı yaşamadığını söyledi.

Ayrıldığı eşi Berrin Hanım duygu dolu anlar yaşarken kızı Benan, "Olayı önce kavrayamadım. Ertesi gün fotoğrafları gördüğümde şok geçirdim, şaşkınlı yaşadım. Kurtulduğu için mutluyum. Bizi telefonla kendisi aradı" dedi. Ablası Aynur Mordeniz ise feci bir kazadan sağ kurtulan kardeşine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Mordeniz ailesi, onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı kaza sonrası kavuşmanın sevincini yaşayarak havalimanından ayrıldı.

ÖZKUL'UN ARKADAŞI..
Kongo'daki uçak kazasında mucizevi bir şekilde kurtulan Mühendis Selami Mordeniz'in Malatyalı olduğu bildirildi. Mordeniz'in, 1970 yılında Fransa'ya, Rouen Üniveristesi Rektörü Hemşehrimiz Prof. Dr. Cafer Özkul ile birlikte PTT bursuyla gönderildiği bildirildi.

Özkul ile birlikte Fransızca öğrenen Mordeniz, Mühendislik Okulu'nun bir ve ikinci sınıflarını beraber okudular.

Daha sonra Özkul'un elektrik, Mordeniz'in ise Telekomünikasyon mühendisliğini tercih ettikleri, bu şekilde ayrıldıkları ancak arkadaşlıklarının halen devam ettiği öğrenildi.

Selami Mordeniz'in Bağdat'ta çalıştığı binada bomba patladığı ve buradaki olaydan da sağ kurtulduğu öğrenildi.

Mordeniz'in kendisini, az gelişmiş ülkelere telefon ağı kurmaya adayan bir kişi olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız