SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düşerken Yakıt Sistemini Durdurmuş"

0
Güncellendi - 2016-07-08 01:44:40
A- A+ PAYLAŞ

Helikopter kazasında şehit düşen pilot Yarbay Hilmi Özer’in babası Cuma Özer, oğlunun vatanına, milletine ve diyanetine bağlı bir insan olduğunu belirterek, “Yakıt sistemlerini bağlamış. Helikopter düştüğü zaman bir yanma meydana gelmesin diye yakıt sistemini durdurmuş. Daha sonra kuleyle görüşmüş ve helallik istemiş” dedi

Giresun'da asker ve şehit aileleriyle bayramlaşmadan dönenleri taşırken düşen  Sikorsky S-70 tipi helikopterin pilotu Şehit Yarbay Hilmi Özer’in  Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’ndeki baba evi taziyelerini bildirmek isteyenlerle dolup taşıyor.

Büyük Türk bayrağının asıldığı baba evinde 7 kişi ile birlikte şehit olan Yarbay Hilmi Özer’in babası Cuma Özer, metanetini koruyarak, evladını anlatı. Birisi kız 4 çocuk babası olan Cuma Özer, yurtdışında çalıştıktan sonra döndüğü memleketinde emekli oldu ve Yarbay Hilmi’yi askeri okula gönderirken, bir oğlunu astsubay, bir oğlunu makine mühendisi ve kızını ise öğretmen olarak yetiştirdi.

“VATANINA, MİLLETİNE, DİNİNE BAĞLI BİR ÇOCUKTU. BİZ BÖYLE YETİŞTİRDİK, BÖYLE OKUTTUK”

hilmibabaŞehit Yarbay Hilmi Özer’in babası  Cuma Özer (yandaki fotoğrafta), “Oğlum çok zekiydi. Elbistan’da Fen Lisesi’ni kazandı. Fen Lisesine gönderecektim ama okuduğu okulun müdürü İbrahim Özcan bana askeri okula göndermemi tavsiye etti. Ben, ‘askeriyenin zor olduğunu, çocuğumun küçük olduğunu, başaramayacağını’ söylediysem de, bana ısrar ettiler. Müdür, ‘Çocuğun Fen Lisesine gidebilir, daha yüksek tahsil alabilir ama vatana, millete faydalı olması için askeriyeye gitmesi iyi olur. Yarın bir subay, general, kurmay olduğunda bu çocuğun neler yapacağını düşünebiliyor musun?’ dedi. Oğlumda askeri okulu istediğini söyledi. Böylece gitti imtihanlarını kazandı Askeri Liseye başladı. Okulu Teğmen olarak bitirdi. Ondan sonrada başarılı bir Subay olarak yükselmeye başladı. Yarbaylığa kadar geldi, daha çok umutları vardı ama yarıda kaldı.” ifadelerini kaydetti.

Şehit oğlunun vatanına, milletine bağlı, imanlı birisi olduğunu anlatan baba Özer, “Diyarbakır’da terörle mücadele ettiği zamanlar görevden ayrılmasını istedim. ‘Oğlum para karşılığı can ortaya konulmaz’ dediysem de, ‘baba vatan için canım feda olsun, vatanımı korumaya azmettim’ dedi. Allah rahmet eylesin. Vatanına, milletine, dinine bağlı bir çocuktu. Biz böyle yetiştirdik, böyle okuttuk, böyle de Cenabı Allah’a kavuştu.” Dedi.

“GÖREVE GİDECEĞİM, KURBAN BAYRAMINDA GELİP KURBANIMI KESECEĞİM”

hilmiyarbayOğluyla şehit düşmeden bir gün önce telefonla görüştüğünü anlatan baba Özer, “Annesiyle sık sık görüşürdü. Annesini çok severdi. Annesiyle daha sık görüşürdü. Benimle son görüşmesinde de görev çıktığını ve Giresun’a gideceğini söyledi. Kardeşi, ‘ağabey görevi iptal edelim, bayramımızı memleketimizde yapalım’ demiş ama ‘yok ben gidip görevimi yapacağım, Kurban Bayramı’nda görev çıkmazsa memleketimde kurbanımı keserim annemle babamla bayramlaşırım’ demiş” ifadelerini kullandı.

“KULEYLE GÖRÜŞMÜŞ, HELALLİK ALMIŞ.”

Acılı baba, oğlunun şehit olmadan önce kuleyle görüşüp, helallik istediğini öğrendiklerini belirterek, “Yakıt sistemlerini bağlamış. Helikopter düştüğü zaman bir yanma meydana gelmesin diye yakıt sistemini durdurmuş. Daha sonra kuleyle görüşmüş ve helallik istemiş” dedi

“HELİKOPTERİN YANMASINI ENGELLEMİŞ”

Şehit Yarbayın ağabeyi olan Astsubay Rahim Özer , “Çok beyefendi, kibar, beraber büyüdük, ortaokuldan sonra ikimizde ayrıldık Ama birbirimize kırıcı hiçbir kelime söylemedik. Bende hava astsubayım. İcabında canımızı vatanımız uğruna vermek için görev yapıyoruz. Kardeşim şehit oldu ona da yakışan şehitlikti. Kardeşimle gurur duyuyorum.” dedi.

Kaza ile ilgili olarak ayrıntıları tam olarak bilmediklerini belirten ağabey Özer, “Biz ayrıntıları tam olarak bilmiyoruz. Yakıt sistemlerini filan durdurmuş, duyduğumuza göre. Helikopterin yanmasını önlemiş. Ağaçları yumuşak iniş yapmak için kullanmış. Binlerce uçuş yaptı. Kendi hatasından bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Çok tecrübeliydi, biliyorum O’nu. Ya arızadır, ya hava şartlarıdır. Ama kendi hatasından olabileceğini hiç düşünmüyorum.  Çok iyi bir pilottu. Çok tecrübeli ve çok görevlere gitti. Binlerce uçuş yaptı. ” şeklinde bilgi verdi.

“BAYRAMDA ARADIM, NAMAZDAN GELMİŞ, YATIYORDU”

Şehit Yarbay Hilmi Özer’in kayınpederi Abdullah Tan; “Diyarbakır’da 6 sene görev yaptı. Bosna-Hersek’te görev yaptı.  Diyarbakır’da gönüllü olarak görev süresini uzattı. Van Depremin de Van’a giderek burada gönüllü olarak görev yaptı. Bayramdan bir gün önce görüşmüştük. Bayram günü ise görüşmek için telefon ettiğimde, torunlarım babalarının bayram namazından geldiğini ve o esnada yatmakta olduğunu söylediler. Bayramda görüşmemiz nasip olmadı.” şeklinde konuştu.

“HALAMI AKŞAM ARAYACAĞIM, DEDİ"

Şehit Yarbayın Halasının oğlu Faruk Öztürk ise bayram günü Şehit Yarbay Hilmi Özer ile görüştüğünü belirterek, “Bayramlaştık, Giresun’da oluğunu söyledi. Oraya görev nedeniyle gittiğini söyledi. Bana, ‘Akşam Halamı arayacağım, sen onlara selam söyle.’ dedi. Hilmi, iyilik halinin insan haliydi. Hiç kimseyi üzmemiştir.” şeklinde konuştu.

“ARDA’YI BOSNA’DA KUCAKLADI”

Şehit Yarbayın ağabeyi olan Astsubay Rahim Özer, “Hatırlarsanız, Bosna-Hersek’e Galatasaray gitmişti, pilotlar resmi uçuş tulumlarıyla gitmişlerdi ve Arda’yı kucaklayan da benim kardeşimdi.” şeklinde bilgi verdi.

Şehit Yarbay Hilmi Özer’den geriye Bosna’da görev yaparken çektirmiş olduğu fotoğrafları kalırken, çocukları 15 yaşındaki Tuğrahan lise 1. sınıf, , 13 yaşındaki Alper ortaokul 3. Sınıf ve ve 7 Yaşındaki Ahmet Tarık ise ilkokul 2. sınıfa gidiyor.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

hilmi1

hilmi2y

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Halil (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun ailesine ve milletimize sabır dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Muammer Yıldırım (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine sabr-ı cemil diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla