SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düşlemezseniz Yapamazsınız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:34:57
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, Malatya’yı yaşanılabilir bir kente dönüştüreceklerini ifade ederek, “Malatya’nın kaderini inşallah değiştireceğiz” dedi.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Kazancıoğlu, Malatya ile ilgili projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Malatya’yı yaşanılabilir bir kente dönüştürmek istediklerini ifade eden Kazancıoğlu, “Malatya için dönüm noktası olacak bir seçim arifesindeyiz. Seçim tabi ki çok önemli ancak seçimden daha önemli olan bir nokta gelecek neslimizdir. Malatya’nın dört kuşağının burada yaşayabileceği bir Malatya ortamı istiyorum. Dört kuşağı bir arada tabi ki yaşatırsınız. Ama mutluluk noktasında, eğitim noktasında, ulaşım noktasında, rahatlık noktasında ve sağlık noktasında üst seviyelerde olması gerekiyor. Malatyalılar bunu hak ediyor. Üzülerek görüyorum ki, hizmet anlamında Malatyalı şehirde yaşıyor. Ancak şehirli değil.  Malatya’yı her anlamda ve birçok şey eş zamanlı ve paralel olarak yapmak suretiyle Malatya’nın kaderini inşallah değiştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

“ORTAK DERT ULAŞIM”

Kazancıoğlu, Malatya’da ulaşımın öncelikli sorun olarak karşılarına çıktığını belirterek, “Malatya’da herkesin ortak derdi olarak ulaşım gibi görünüyor. Ama aslında ulaşım bir araç ama maalesef hastaneye gitmek için ulaşıma ihtiyaç var” dedi.

Malatya’daki ulaşım sorununu kısa vadede yapacakları projelerle çözeceklerini kaydeden Kazancıoğlu, şunları söyledi: “Ulaşım aslında bir araç ama yapamayınca bunlar amaca dönüşmüş. Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmemiz halinde ilk işimiz kısa ve kesin çözümlerle trafik sorununu rahatlatmak. Sonra uzun vadeli plan ve projelerimizden biri olan ulaşımı rahatlatmaktır. Kentlerin tarihinde öngörü çok önemli düşünmek ve düşünebilmek çok önemlidir. Malatya iki aksa sıkışmış bir kent görünümünde. Doğu aksı üniversiteyle başlamış. Batı aksı Organize Sanayi, demiryolu, Beylerderesi Viyadüğü gibi fiziki mevcutlar var. Bu mevcutlar şehri bölüyor. Güneyde Beydağı var. Ancak orası da yeteri kadar gelişmemiş. Onun için bizim süratle Kuzey aksına gitmemiz lazım. Kuzey aksına doğru giderken Kuzey Çevreyolu, demiryolunu ötelemek gerekir. Demiryoluyla, Karayolunu, Çevreyolunu, Baraj gölünün kenarından hizmete açmak gerekir. Bunları maalesef Malatya’yı yönetenler, idari anlamda Malatya’yı gerçekten meşgul etmişler ve düşünememişlerdir. Günümüzde artık dünya bilgi toplumundan düş toplumuna geçmiştir. Bundan 20 yıl önce bilgi toplumundan bahsediyor idik ama şuan düş toplumu var. Yani düşlemezseniz bir şey yapamazsınız. Dünya’nın çok gerisindeyiz ama Malatya’nın eğitim potansiyeli, birikmiş insan gücü ve donanımlı insan gücü çok yüksek. Dışarıdaki bu gücümüzden de faydalanacağız.”

“MALATYA’NIN MARKASINI BETON YIĞININA DÖNÜŞTÜRDÜLER”

Kazancıoğlu, Kernek projesini de eleştirerek, “Malatya’nın markasını beton yığınına dönüştürdüler” eleştirisinde bulundu. 

Kernek’in şu anki halini üzüntüyle takip ettiğini belirten Kazancıoğlu, ““Kernek projesi o kadar içimi acıtıyor ki, eski resimlerini çok özlüyorum. Malatya’nın birçok markası vardı. Kernek türküsü var. Bütün Türkiye’de Malatya diyince Kernek akla gelirdi. Ancak bitirdik ve beton yığınına çevirdik. Kernek’le ilgili de çok güzel projelerimiz var. Fiziki anlamda eskiye nasıl döneriz ona bakıyorum. Kernek’i süratle mevcut halinden uzaklaştıracağız. Çünkü mevcut hali bir beton yığını yani su değirmeni mi, yel değirmeni mi gördüm abuk sabuk bir şeyler var. Kernek bizim en eski markamız ve ona ihtiyacımız var” diye konuştu. 

“CİDDİ MESAFELER ALACAĞIZ”

Kazancıoğlu, büyükşehir belediye başkanlığı görevine gelmeleri halinde ilk 5 yılda ciddi mesafeler alacaklarını ifade ederek, “Gerek şehir içi ulaşımı gerekse de şehirlerarası ulaşımına cevap verecek projeler yapacağız. Önümüzdeki günlerde projelerimin bazılarını açıklayacağım. Trambüs ihalesi var. Bu ihale hukuken ve teknik olarak tartışmalı. Monoray sisteminden bahsettim. Çok daha ekonomik, çok daha pratik ve en önemlisi Malatya gibi şehirler için fiziki yer işgal etmeyen, şehri bölmeyen bir projedir. Önümüzde ki günlerde animasyon, gerekse teknik anlamda ifadelerle, çizimlerle yediden yetmişe bütün hemşerilerimizin her gününü rahatlatacak hem de kafalarında geçmişle ilgili bir mukayese ve muhasebe yapacak bir ortam hazırlıyoruz” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız