SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düşmandan Korkmaz, Kaçmayız"

0
Güncellendi - 2016-01-07 17:28:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da faaliyet gösteren 60 sivil toplum kuruluşu, ortak bir açıklamayla terörü kınadı.

STK’lar adına yapılan ortak açıklamada, silah ve kanla bir yere varmanın mümkün olmadığı vurgulandı. Sivil toplum kuruluşları adına ortak açıklamayı okuyan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mesut Karataş, ”Güneydoğu’muzu kana bulayan PKK terör örgütüne, bu örgütün yerli ve yabancı işbirlikçilerine ve bunları hala destekleme gafletinde bulunanlara artık şunu haykırmak istiyoruz. Biz Müslüman bir halkız. Hak yolda ve Allah'ın sevdiği din üzereyiz. İyi niyetli ve temiz kalpliyiz. Ne kimseye haksızlık ve kötülük yaparız ne de kimsenin haksızlığa ve kötülüğe maruz kalmasına müsaade ederiz. Yani akıl, mantık, vicdan yönünden ahiret ve ilahi adalet cihetinden durumumuz sağlam. İşte böyle bir durumda saldırı nereden gelirse gelsin, ister Rusya'dan, ister Suriye'den, isterse terör örgütlerinden gelsin, ölümden, düşmandan korkmaz, kaçmayız. Ölmekten, şehit olmaktan zevk alırız. Bu bizim tarih boyu en güzel, en güçlü, en sağlam temelimiz. Nitekim Güneydoğu’da şehit edilen polislerimizden biri çatışmada yaralanır. Hastanede tedavisi bittikten sonra tekrar çatışma bölgesine giderek yaralı haliyle mücadelesine devam eder. Sonunda bu çatışmada şehitlik mertebesine ulaşır.

Bu vesileyle güzel Malatya'mızdaki 60 STK'nın ortak sesi olan Malatya Kardeşlik Platformu olarak Aziz milletimize bir kez daha sesleniyoruz. Lütfen gözünüzü dört açın, gaflete düşmeyin. Birlik ve beraberliğimizin kıymetini bilin ve bunun daim olması ?için olayların perde arkasında neler döndüğünü görmeye, anlamaya çalışın ki çok kritik günlerde yaşıyor, birçok fitneye ve belaya maruz bırakılıyoruz.

Aziz, vefakar ve fedakar milletimiz! Güneydoğu'da ki olaylar bir bakıma Allah'ın bize bir uyarısıdır. Gerek Siyasiler, gerekse STK'lar olarak bizler, çok çalışmalı, çok planlı olmalıyız. Pek çok ihtimali değerlendirmeliyiz. Bir şeyi olmadan çok önce kestirebilmeli, cimrilik yapmadan, gevşeklik yapmadan, tedbirleri çok güzel alabilmeliyiz. İleriye dönük işlerimizin, gelecek ayların, yılların planını muntazam yaparsak, Türkiye'nin bölünmesi, halkının birbirine düşmesi istense de gerçekleşmez. Ama ileride olabilmesinin hazırlıkları yapılıyor, tohumları atılıyor" dedi.

ODTÜ'deki saldırıyı da kınayan Karataş, "Bu baskına cürret edenler, insan haklarından, din ve vicdan hürriyetinden, hiç kimsenin inancından ve ibadetinden dolayı, insaftan ve adaletten hiç haberdar olmamışlar mı. Hiç medeniyet görmemişler mi. Her zamankinden daha çok sevgi, saygı, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, etrafımızın ateş çemberiyle örüldüğü, ülkemizin ezeli düşmanlarının aleyhimize komplolar düzenlediği şu çok kritik zamanda, milleti en hassas noktalarından kışkırtmak hangi medeni, vatansever, insancıl ve insaflı vicdana sığar. Bir taraftan bunlar olurken bir taraftan da güzel ülkemizin her geçen gün daha fazla din ve vicdan özgürlüğüne ?kavuştuğunu görüyor son derece mutlu oluyoruz. Bu minvalde mevcut yöneticilerimizin yapmış oldukları cuma namazı için mesai düzenlemesini de takdirle karşılıyoruz” diye konuştu.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız