SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düşmanlık Devam Ediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:47:24
A- A+ PAYLAŞ

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Türk Ocakları Malatya Şubesi yönetiminden yapılan açıklamada, "Türk Milliyetçilerine karşı olan düşmanlık devam etmektedir. " denildi.

Türk Ocakları Şubesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"1940'lı yıllarda tüm dünyayı tehdit eden komünizm belasına ve içerideki antidemokratik-baskıcı yönetim anlayışına karşı, ömürlerini Türk Milletine ve inandıkları mefkûrelere adamış Türk Milliyetçisi aydınlar çeşitli vesilelerle devlet yönetimine uyarılarda bulunmuş, yapılan yanlışlara dikkat çekmeye çalışmışlardır. Bunun karşılığında yargılanmışlar, büyük eziyetler çekmişlerdir. 

3 Mayıs 1944 Olayları adıyla anılan olaylar Nihal Atsız'ın hakkında açılan dava için Ankara'ya geldiği sırada başlamıştır. Üniversite gençliği bu mahkemeye büyük ilgi göstermiş, mahkeme salonunun içi-dışı hınca hınç dolmuştur. Nihal Atsız içeride savunmasını verirken, dışarıda Türk Milliyetçileri'nin bu gövde gösterisinden rahatsız olan iktidar gençleri şiddetle göz altına almış ve göz altında bulunan 165 genç öldüresiye dövülmüştür. Bu kargaşada Nihal Atsız'da tutuklanarak "tabutluklara" gönderilmiştir.

Türk Milletinin menfaatlerini ve soydaşlarının bağımsızlıklarını savunmanın bedelini işkencelerle ödemişlerdir. 

2. Dünya Savaşının seyri ile alakalı olarak Almanlara karşı üstünlük sağlayan Ruslara bu milliyetçi gençleri feda ederek şirin gözükmeye çalışmıştır dönemin iktidarı.

Tıpkı o günlerde olduğu gibi bugün de Türk Milliyetçilerine karşı olan düşmanlık devam etmektedir. 

Türk Milletinin birliğinden ve vatanın bölünmez bütünlüğünden rahatsız olan hainlerin karşısındaki yegâne ve tek güç yine TÜRK MİLLİYETÇİLERİ'dir.

Milletimizin ve Türk Milliyetçilerinin bu tarihi gününü kutluyoruz."

ÜLKÜCÜ İŞÇİLER..

Bu arada Ülkücü İşçiler Derneği Malatya İl Başkanı Vahap Murat, “3 Mayıs Türk milliyetçilerinin direniş ve hareketidir” dedi. 

Dernek binasında 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “3 Mayıs 1944 de Turancılık suçlamasıyla başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız olmak üzere 24 kişi uğradıkları zülüm ve işkencelere rağmen, onlar bu kutsal davadan taviz vermeden, bildikleri doğru yoldan sapmadan bu davayı bugünlere kadar taşıdılar. Milli ve manevi değerlerimize çok zarar veriliyordu. Bu Türk Milliyetçileri tarafından ortaya konulan, Türkün Milli ve Manevi değerlerine sahip çıkılması ülküsüydü” diyen Murat, daha sonra şunları söyledi:

“Türk Milliyetçileri işkence ve zulümlere maruz kalmalarına, sıkıntı ve çile çekmelerine rağmen, Türkiye sevdası ve Türk birliği ülküsünden vazgeçmemişlerdir. Bu tarihlerde yapılan tutuklamalar bu idealist insanların iyice Türk birliği ülküsü etrafında kenetlenmesine sebep olmuştur. Türk Milliyetçileri yapılan yargılamalar sonucu 1947 yılında beraat etmişlerdir. Dava Türk Milliyetçilerinin zaferiyle son bulmuş ve 3 Mayıs Başbuğumuz tarafında Türkçülük bayramı olarak ilan edilmiştir. 3 Mayıs Türk Milliyetçilerinin yabancı kültüre karşı baş kaldırmasıdır. 3 Mayıs idealist ve vatansever bir grubun o devrin dikta rejimine karşı başlattığı kutsal bir hareketin ilk adımıdır.3 Mayıs Türk Milliyetçilerinin Türk birliğine sahip çıktığı gündür.

3 Mayıs Türkçülüğün tarihinde bir dönüm noktası oldu. O zamana kadar duygu ve düşünce olan, edebi ve ilmi sınırları pek de aşmayan Türkçülük 1944 yılının 3 Mayısında birden bire bir hareket oldu. Birileri Türküm diyemese de, andımızın okullarda söylenmesini kaldırsa da, hatta Atatürk'ün gençliğe hitabesini söylemenin hiçbir öneminin olmadığını beyan etseler de, kısacası Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliği ülküsüne karşı çıksalar da, biz ülkücüler olarak 3 Mayısı Türkçüler bayramı olarak kutlamaya devam edeceğiz ve o gün mahkemelerde yargılanıp beraat eden Türkçü kahramanların hatırasını yücelteceğiz.

Bu vesile ile merhum Başbuğumuzu ve bu kutsal davada yargılanan tüm ülkü devlerini rahmetle anıyor 3 Mayıs Türkçüler bayramının ülkemiz ve bütün Türk Milliyetçileri için kutlu olmasını diliyorum.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız