SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düşmanlıklarını Sürdürüyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:10:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Arslan, “Türk milleti cephesinin sarsılmadığını, Çanakkale’de göstermiştir” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü münasebetiyle İnönü Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Çanakkale Zaferi’nin Anlam ve Önemi’ başlıklı bir konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum’un yanı sıra Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hulusi Arslan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mustafa Bulut tarafından Kur’an-ı Kerim, Fakültenin 1’inci sınıf öğrencisi Serkan Taşkın Büyükusta’nın millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitleri’ şiirini okumasıyla devam eden konferansın açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hulusi Arslan yaptı.

Bir milleti millet yapan birtakım dinî ve millî değerlerin olduğunu belirten İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hulusi Arslan, “Çanakkale Zaferi; topyekûn, milletimizin gösterdiği bir kahramanlık destanıdır. Bu destanda Mehmetçiğimiz, göğsündeki iman ve tevekkül sayesinde dünyanın en süper güçlerine karşı mücadele etmiştir. Bu mücadelede Mehmetçik, Kur’an okuyarak, kelime-i şahadet getirerek, ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ şuur ve bilinci ile sonunda düşmanın namahrem elinin vatanın göğsüne değmesine izin vermemiştir” şeklinde konuştu.

Çanakkale Zaferi’nin bütün İslâm Dünyasını uyandırdığını ve ümitlendirdiğini belirterek konferansına başlayan Yrd. Doç. Dr. Hasan Arslan, “Çanakkale, İngiliz ve Fransız sömürgesi olan Müslüman ülkelerde de bir iman, ümit ve hürriyet meşalesi yaktı. Demek ki, dünyanın sömürgeci güçlerinin hepsi tüm silahları ile toplanıp gelseler bile yenilebiliyorlardı. Çanakkale bu gerçeği ortaya çıkardı. Çanakkale Zaferi’nin sevinci ve heyecanı ile kendine gelen Müslümanlar, başta Hindistan olmak üzere, bütün dünyada bağımsızlık mücadelesini başlattılar. Rusya’nın İstanbul ve boğazlar üzerindeki hayali gerçekleşmedi. Çanakkale Zaferi, Rusya’da rejimin kökten değişmesine yol açtı. İtilaf Devletleri, bilhassa İngiliz ve Fransızlar Türklerle savaşmanın kendi sömürgeleri ile savaşmak gibi olmadığını 300 bine yakın kayıp vererek anladılar. Bundan sonra ise doğrudan bir harp yerine, türlü propaganda yöntemleriyle, düşmanlıklarını sürdürmektedirler” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Savaşları ve Zaferi’nin anlam ve önemi ile savaş yıllarında Türk Milleti ve ordusunun vatan, millet ve dinini savunma duygu, düşünce, şuur ve motivasyonu konularında değerlendirmelerde bulunan Yrd. Doç. Dr. Hasan Arslan, “Türk Milleti ve onun kahraman ordusu, vatana olan aşkı, Allah’a olan imanıyla korkmadığını, yılmadığını ve cephesinin sarsılmadığını, Çanakkale’de göstermiştir” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kamiloğlu tarafından Çanakkale Türküleri seslendirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız