SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düşmedik, Düşürüldük.."

0
Güncellendi - 2016-04-29 02:25:56
A- A+ PAYLAŞ

44 Malatyaspor İkinci Başkanı Barış Bingöl, “İnönü Üniversitesi ile oynadığımız baraj maçında, sezon boyunca kendi mevkilerinin en iyi oyuncuları olan bazı futbolcularımızın nasıl bir performans gösterdiğini herkes gördü. Bu kritik maçtan günler öncesinden kafaları transfer, formasyon eğitimi, BESYO’ya giriş, ders geçme gibi vaatlerle karıştırılan bazı oyuncularımız, maalesef tüm ekonomik yükümlülüklerimizi yerine getirmemize karşın sahada kılını kıpırdatmadı” iddiasında bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bingöl, “Bugün bu tarihi açıklamayı Malatya futbolunun gizli kapılar arkasından, kirli ilişiklerle, çıkar menfaat grupları tarafından daha fazla dibe batırılmaması için yapıyoruz. 44 Malatyaspor Kulübü olarak, kamuoyunun bildiği üzere hafta sonu oynadığımız Bölgesel Amatör Lig baraj maçından sonra 6 yıldır mücadele ettiğimiz bu lige veda ettik. Öncelikle tüm sevenlerimizden bize destek olanlardan ve camiamızdan onların beklentilerine cevap veremediğimiz için özür dileriz. 6 yıl boyunca hem ekonomik olarak hem de değer kattığımız Malatya futbolunda bu mücadelemizde yanımızda olan tüm iş adamlarımıza, esnaflarımıza, basın mensuplarına ve spor camiasına teşekkür ederiz. Kulübümüzün bu noktaya nasıl geldiğine dair bizlerinde hataları olduğunu kabul ediyoruz. 6 yılda cebimizden 3 milyon TL para harcadık. Bu ücretleri hemen her sezon en az 15 tanesi Malatyalı olan sporculara verdik. 3. Lig hedefini de Malatya futbolu için koyduk ama son oynanan İnönü Üniversitesi maçıyla bu hedefimize ara verdik, vermek zorunda bırakıldık.”

“VAATLERDE BULUNUP, KULÜBÜN İÇİNİ KARIŞTIRDILAR”

Bingöl, 44 Malatyaspor’un içinin karıştırıldığını ileri sürerek, “ İnönü Üniversitesi ile oynadığımız baraj maçında, sezon boyunca kendi mevkilerinin en iyi oyuncuları olan bazı futbolcularımızın nasıl bir performans gösterdiğini herkes gördü. Bu kritik maçtan günler öncesinden kafaları transfer, formasyon eğitimi, BESYO’ya giriş, ders geçme gibi vaatlerle karıştırılan bazı oyuncularımız maalesef tüm ekonomik yükümlülüklerimizi yerine getirmemize karşın sahada kılını kıpırdatmadı. 44 Malatyaspor’un içini karıştırarak vaatlerde bulunanların kim ya da kimler olabileceği spor kamuoyunun malumudur. Kimsenin şampiyonluğuna gölge düşürmek, orada oynayan oyuncuların emeğine saygısızlık etmek gibi bir düşünce içinde değiliz. Fakat spor kamuoyuna kulübümüz üzerinden oynanan çirkinlikleri ve çirkeflikleri aktarmak boynumuzun borcudur. Kadromuzda yer alan oyuncuların gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig’de yer alacak Malatya Yeşilyurtspor ile İnönü Üniversitesispor arasında nasıl paylaşılacağını gördüğümüzde, kirli senaryoların nasıl devreye konulduğu daha iyi anlaşılacaktır. Tüm bu yaşanan olumsuz süreçten sonra spor kamuoyuna şu 5 sorunun ilgililer tarafından yanıtlanması gerektiğini önemle ifade ederiz.

1- 44 Malatyaspor’un sezon başında hocası olan şimdi Yeşilyurtspor’u çalıştıran İsmail Tekin, kulübümüz üzerinden oynanan bu oyunun neresindedir, yardımcıları ve kendisi bu kritik süreçte oyuncularımız ile görüşmüş müdür, telkinlerde bulunmuş mudur?

2- Yeşilyurtspor’da yardımcı antrenör, İnönü Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Murat Kayapınar, hangi oyuncularımızla dolaylı olarak ne görüşmüştür, gelecek sezon öncesi hem üniversite takımıyla hem Yeşilyurt ile hem de BESYO’yla ilgili sözlerde bulunmuş mudur?

3- İnönü Üniversitesi BESYO Müdürü Davut Özbağ 20 gün önce kamuoyunda kulübümüzü kurumsal olmamakla suçlamıştır. Üniversite kulüp başkanı Özbağ bizlerin cebinden 3 milyon verdiği ortamda acaba cebinden kaç kuruş harcamıştır. Rektör değiştiğinde BESYO’da kendi müdürlük görevi bittiğinde acaba üniversite takımını hangi kurumsal kimliğe oturtmuştur cebinden para verip başkanlığa devam edecek midir?” ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • derebeyleri (7 yıl önce)
    sayın başkanım öncelikli olarak MALATYASPOR'un ismini kullandığınız için sizi kimse benimsemedi 44 malatyaspor (efsane malatyasporun) çakmasıdır başka isimler kurun
    0
    0
    Yanıtla
  • mert canlı (7 yıl önce)
    başkan siz çok mu masum musunuz ismail tekininle kavga eden küfür eden sen değilmisin ? sezon başı tekrar onunla çalıştın kendine bi sordun mu bu soruyu seni final oynatan mahmut evrenle neden başlamadın sen hak ettin düşmeyi şimdi kalkıpta laf salatası yapma başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (7 yıl önce)
    Kendi ağzınızla söylüyorsunuz 6 yıldır ortada bir şey yok ne çıktınız ne düştünüz. Demekki olmayacak. Sizde biliyorsunuz ve her zaman söylediniz müessese takımlarına karşı oynuyoruz ve zorlanıyoruz. Şimdi bir müessese takımı çıkmış. Çamur atalım izi kalsın. Madem düşmek istemiyorsun devre arasında oyuncularını takımda tutacaksın. Şimdi Yeşilyurt bence onlarında son şansı olması gerekir ya çıksınlar yada düşsünler. Zira Malatya da futbolun gelişmesini istiyorsak 2. Ligde 3. Ligde takımlarımız olmalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (7 yıl önce)
    Eğer 3 milyon harcayıp bir üst lige çıkamıyorsanız siz bu işi bilmiyorsunuz demektir.2.Ligde DÜZYURT diye bir takım var.1 milyonla o ligde oynuyorlar.2000 nüfusu var.Barış kardeşime üzüldüm,Müslüm ile bu takımı sırtladılar ama yazık oldu.O kadar masraf et cebinden harca ,borçlan sonuç amatör küme.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (7 yıl önce)
    neden kimse üniversitenin başarısını konuşmuyor.her başarısızlığın altında bi sebep arıyor.maçı izleyenler çok iyi gördü herşeyi üniversite aslan gibi mücadele edip anasının ak sütü gibi şampiyonluğu haketti.üniversitede bu memleketin takımı bukadar düşman olmaya gerek yok ve ve bu saaten sonra sadece destek olmak gerek üniversite takımına köstek olmayı herkes bırakmalı...başkanından yöneticisine sporcusundan malzemecisine,masörüne herkesin eline sağlık bu başarı onlarındır.ve şunu da kimse göz ardı etmemeli türkiyede şuanda sadece kütahya dumlupınar üniverditesi ve malatya inönü üniversitesinin takımı bal liginde yer alıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Evet başkan çok iyi 3 ipucu yakalamışsınız ancak ve lakin bu konularda sizi ve kamuoyunu aydınlatacak herhangi bir açıklama geleceğini sanmıyorum. Keseniz dolu olsun, cebinizden harcamışsınız, geçmişte Hikmet Tanrıverdi başkan da kesesinden Malatyaspor için harcadım dediği 2,5 milyon TL yi bağışlayıp gitmişti. Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla