SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Düşmeme Mücadelesinden Play-Off Kapısına

0
Güncellendi - 2016-05-18 01:48:29
Düşmeme Mücadelesinden Play-Off Kapısına
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig’de ilk sezonunu geride bırakan Ali Yeni Malatyaspor, ligin ilk haftalarından ilk yarının sonuna kadar küme düşme korkusunu yaşasa da, Altınordu maçına kadar Play-Off’un kapısına kadar yaklaştı.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu şampiyon tamamlayarak, PTT 1. Ligi’ne yükselen Alima Yeni Malatyaspor için sezon iyi başlamadı. Ligde ilk 7 haftada sadece 5 puan toplayan sarı kırmızılılar için sezon kabus gibi geçerken, özellikle iç sahada alınan başarısız sonuçlar, spor otoriteleri tarafından ‘bu takım küme düşer’ yorumlarının yapılmasına neden oldu. Ligin ilk yarısını 21 puanla 13. sırada tamamlayan Alima Yeni Malatyaspor, ilk yarıyı hedeflenen puanda tamamladı ve gelecek adına umut verdi.

Sarı kırmızılılar ikinci yarıya iyi başlayamasa da, tecrübeli teknik adam İrfan Buz, gelecek adına umut verdi. Üst üste alınan iyi sonuçlarla takım kümede kalmayı garantiledi ve bir anda Play-Off potasına yaklaştı. Ligin 30. haftasında sahasında oynadığı Altınordu karşılaşmasına kadar Play-Off umudunu koruyan Alima Yeni Malatyaspor, İzmir ekibine 1-0 yenildikten sonra bu umudunu kaybetti.

Spor otoritelerinin ‘küme düşer’ gözüyle baktığı Alima Yeni Malatyaspor, aldığı iyi sonuçlarla herkesin dikkatini çekerken, ligin kaderine de etki etti.

LİGİ 43 PUANLA TAMAMLADILAR

Alima Yeni Malatyaspor, PTT 1. Ligin 2015-2016 sezonunu 43 puanla 11. sırada tamamladı.

Ligin ilk yarısında deplasmanda iyi, iç sahada kötü sonuçlar alan sarı kırmızılılar, ligin ikinci yarısında ise iç sahada daha iyi sonuçlar alırken, deplasmanda şansız puan kayıpları yaşadı.

Alima Yeni Malatyaspor, ligde 34 hafta sonunda 12 galibiyet, 7 beraberlik, 15’de mağlubiyet aldı. Sarı kırmızılılar, 34 haftada 35 gol kaydederken, kalesinde ise 41 gol gördü.

Sarı kırmızılılar 43 puanın 21’ini iç saha 22’sini ise deplasmanda topladı.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız