SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Düşmemiz Sürpriz Değildi ki!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da kalmak üzere anlaşılan Bülent Akın'dan çarpıcı açıklamalar.. "Kötü gidişi görebiliyorduk.." "Sorunlar, sorumsuz futbolcular vardı.."

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısının başlarında sakatlanan ve sezonu kapatan, daha sonra yaptığı açıklamaki suçlamaları nedeniyle, eski yönetimden tepki gören Bülent Akın, Haşim Karadağ başkanlığındaki yeni yönetimle anlaştıktan sonra, hazırlık kampına katılmak üzere geldiği Malatya'da, kendisiyle görüşen TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

SORULAR YANITLAR..
Malatyaspor'da, hem futbolcu kadrosunda, hem yönetimle ilgili, hem de tesislerin yetersizliği ile ilgili sorunlar olduğunu, bu nedenle daha önce gazetelerde yer alan açıklamaları yaptığını, bunun kongre öncesi birilerinin yönlendirmesiyle olmadığını, kendi saptamalarını anlattığını belirten Bülent Akın'a yöneltilen sorular ve açıklamaları şöyle:

* SORU: Takımın düşmesini nasıl değerlendirdin?
YANIT: Tabi kimse takımının küme düşmesini istemez. Ama bunların geleceğini biliyorduk. Bazı insanlar tecrübelerinden dolayı, kötü gidişleri, bazı bir yerde neler olup bittiğini, ne durumlar doğabileceğini, sonuçlar doğabileceğini kestirebiliyorlar. O yüzden benim için çok büyük bir sürpriz olmadı. Çok üzüldüm mü? Tabi ki üzüldüm. Benim için büyük sürpriz olmadı. Özellikle çok sorumsuz futbolcular vardı. Giden yönetimlerin arkasından konuşmayız da, günahlarıyla sevaplarıyla birşeyler yaptılar tabi. Onların da büyük eksikleri vardı diye düşünüyorum. Zaten basın aracılığıyla gerekli açıklamaları yaptım. Bunlar da birleşince, bütün sezon boyunca hemen hemen dipten kurtulamadık. Olacağı da oldu. Son hafta kümeye düştük maalesef.

SORU: Düştüğümüzü öğrenince?
YANIT: Üzüldüm tabi. Şeye daha çok düşündüm. Nedenr bu hataları yaptığımızı düşündüm. Neden o zaman uyanamadık, tedbirimizi alamadık? Çünkü gerçekten küçük ve büyük hatalar yaptık. Demek ki, hayırlısı böyleymiş kısmetimizde bu varmış. Allah izin verirse, bu takımı tekrar lige çıkartacağız?

SORU: Basına bazı açıklamaların vardı? Bu nasıl gelişti?
YANIT:O açıklamalarda hiçbir şey bulmuyorum. Hiçbir hakaret yok. Tamamen doğru düşünceler üreterek bunları söyledim. Doğru tesbitler zaten. Tesislerin durumu belli. Kulübün maddi sorunları halka yansıtımıyordu. Sanki böyle bir gizli çaba vardı. Malatyaspor’un maddi sorunları yok gibi gösteriliyordu. Öyle bilinçli çaba yoksa bile tablo oydu yani. Gerçekler öyleydi yani. Maddi sorun oluştu yani. Tesisler.. Işıklandırma sorunları.. Geldiğimden beri bunların kavgasını yaptım. Tesisler bizim silahımız, tankımız.. Bunlar iyi olacak ki.. Çalışma şartları çok önemli.. Işıklar.. Akşam idmanı yapamadık. Bir tane idman yapabildik, yeterli mi? Kimse kimseyi kandırmasın. Doğruları söylemek, eğer bir nevi kulübe hakaretse, kulübü küçük düşürmekle, evet ben küçük düşürdüm o zaman doğruları söylemekle.. Ama ben katılmıyorum bunlara.

Haşim başkana da aynı sorunları ilettim. Yine düşündüğümü söyledim. Kulübün kökten değişikliğe ihtiyacı olduğunu.. O da olumlu baktı. Kendisi de bunları düşünüyormuş zaten. Şimdi ilk amacımız, takımı 1. lige çıkarmak için yoğun çaba sarfedeceğini söyledi, ama bunları da not aldı. Kendisi de bunların farkındaydı.

Tabi o zaman, biraz tehlikeye aldım, bunları söylerken. Seçim atmosferi vardı. İnsanlar farklı yönlere de çektiler. Acaba, Bülent’i kullanıyorlar mı? Bir taraf bunları söyletiyor mu? Yok bu Bülent’in kendi düşünceleridir. Ben bunları İlhan beye, Vural beye, başkanın kendisine devamlı söyledim, düşüncelerimi. Yeni birşey yok. Yeni olan basına aktarılması, halkın bilmesi..

SORU: Bülent ayrılacak. Onun için bu açıklamaları yaptı dendi, doğru mu?
YANIT: Ben her zaman dürüst olmaktan yanayım. Ben ayrılmayı düşündüm. Eski yönetim varken özellikle düşündüm. Çünkü bir ciddiyet, bir motivasyon, bir heyecan, birşeyler yapma arzunu görmediğim için ayrılmayı düşünüyordum. Bunu da yeni başkana söyledim zaten. 2 gün önce de yeni başkanla bir toplantı yaptık. Herşeyde mutabık kaldık. Benim burda kalmamın daha yararlı olacağını düşündük. Beraber bir karar aldık. Malatyaspor için herşeyi yapacağız.

SORU: Takımdan birçok kişi gitti.. Yeniler var. Ne düşünüyorsun?
YANIT: Tabiki birkaç futbolcu gidip gelecek. Bunlar normal. Giden futbolcuların arkasından konuşmak gerekmiyor. Günahı sevabıyla gittiler. Yeni bir yönetim yeni bir hocamız geldi. Onlar maddi manevi gereken fedakarlığı yapıp, bir takım kurmak için herşeyi yapacaklardır. Bir kayıp değil yani (gidenler). Onu öyle görmemek lazım. Hocayla kısa bir görüşmemiz oldu. Hoca istekli, arzulu, ne istediğini bilen bir hoca. Malatyaspor için hayırlı olduğunu düşünüyorum. Tecrübeli bir takım kuracağına inanıyorum. Hayırlı olsun Malatya’ya..

SORU: Yeni transferler var.. Nasıl görüyorsun?
YANIT: Daha bunları söylemek için çok erken olur. Futbolcuları televizyondan, basından tanımak, birebir tanımaktan farklı tabi. Umarım geldiklerinde, görevlerinin farkına varırlar. Herkes Malatyaspor’u 1. ligde görmek istiyor; şehir, futbolcular, başkan, hoca.. Onun için çok büyük fedakarlıklar gerekiyor. Umarım yeni gelen futbolcular, bu görevin ciddiyetinin farkında olacaklardır, ona göre hareket edeceklerdir.

SORU:Yeni sezon için neler yapılması lazım?
YANIT:Bize en büyük tepki yine bizim içimizde. Biz tebrik edileceğiz, biz yuhalanacağız. İlk önce futbolcular bilincinde olacak. Sorumsuz futbolcu olmayacak. Ne kadar az olursa o kadar iyi. Geçen seneyi konuşmak istemiyorum. Çok sorumsuz futbolcu vardı. Sorumlu, profesyonel futbolcular olursa, işimiz kolay olacak. Ona çok dikkat etmek gerekiyor. Alırken, ahlaki davranışlarına, proesyonelliğine.. Böyle futbolcular Malatya’ya kaktı sağlayacaktır. Ulu önderimizin dediği gibi zeki, çevik, ahlaklı.. Bunlar duvara yazıldığı gibi değil, gerçekte böyleyse birşeyler olur. Yoksa olmuyor.. Bunu ben gördüm, geçmişte de gördüm, daha geçen sene de gördüm. İnşallah o futbolcuları yakalarız diye düşünüyorum. Ona çok dikkat etmemiz gerekiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız