SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Düşük Fiyat Elazığ'a İhanetmiş!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım A.Ş (Pegaz) yetkilileri 22 Ağustos 2006 tarihinde Malatya'da doğalgazın kullanılmaya başlayacağını bildirdi.

Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu, Pegaz yönetim kurulu üyesi Birol Ensari, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim ve Belediye Basın-Yayın Müdürü Cemal Aslan'ın katıldığı basın toplantısı Akkoza Otel Salonu'nda gerçekleştirildi.

Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu, 22 Ağustos 2006 tarihinde Bostanbaşı Beldesi Çitlik Caddesi'ndeki bir evde düzenlenen törenle Malatya'da evlerde ilk doğalgaz kullanımının başlayacağını söyledi. Doğalgaz kazı çalışmalarında asfaltlama sorunun belediyeden değil, biraz da kendilerinden kaynaklandığını bildiren Zorlu, "Kazı ve boruların döşenmesinden sonra bir de test için bekleniliyor. Dolayısıyla asfaltlama gecikiyor" dedi.

Pegaz yönetim kurulu üyesi Birol Ensari ise, komşu kent Elazığ'da ve bir iki ilde daha abonelik bedelinin 5 dolar, Malatya'da 180 dolar olmasıyla ilgili şikayetleri de cevaplandırdı. Yapılan ihalede bu kadar düşük abonelik bedelinin Elazığ'a ihanet olduğunu iddia eden Ensari, "Çünkü, şehir içi şebeke döşeme işini alan firma işi zamanında bitirmeyecek" iddiasında bulundu.

Trakya, Elazığ ve Antalya'da abonelik bedellerinin ihalede düşük olarak kaldığını söyleyen Ensari, "Abonelik parası alındığında sayaç parası içindedir. Sayaç parası sadece 30 dolar. Nasıl 5 dolara abonelik ihalesini alıyorlar anlamak mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Şehir içi şebekesini döşerken sıkıntılar yaşandığını, yıllar önce yapılan altyapıda, mesela su borusunun nereden geçtiğinin bilinmemesi nedeniyle kazı çalışmasında bazen su borularının patladığını ve bazı bölgelerde sıkıntılar yaşandığını söyleyen Ensari, bu sıkıntıları en aza indirmek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Doğalgaz nedeniyle kentte 400-500 milyon dolarlık katma değer sağlanmış olacağına parmak basan Ensari, ev ve apartman iç tesisat döşeme işini de lisans verdikleri firmalara yaptırma zorunluluğu olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız