SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Düşük Kapasite ve Esnaf İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Et ve Balık Kurumu'na ait iken 1990'lı yılların ortalarında özelleştirme kapsamında özel sektöre satılan Malet Et Üretim tesisinin yüzde 30-35 kapasite ile çalıştığı belirtilirken Malatya Kasaplar Odası Başkanı Aleaddin Çalışkan, Malet Et Kombinasında hayvan kesim ücretinin fazla olması nedeniyle kesimin az yapıldığını belirtti.

VALİNİN İNCELEMESİ..
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malet Malatya Et Kesim Kombinası'nda inceleme yaptı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Kasaplar Odası Başkanı Aleaddin Çalışkan, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Kılıç'la birlikte Malet Malatya Et Kesim Kombinası'nı gezen Vali Halil İbrahim Daşöz, Malet Genel Müdürü Fevzi Yiğit'den bilgi aldı.

Malatya'nın en büyük kesim tesisini hijyenik bir ortamda hizmet verdiğini belirten Vali Daşöz, "Günlük 180 büyükbaş, bin 800 küçükbaş hayvan kapasiteli olan tesiste, günlük 60 büyükbaş, 250 civarında da küçükbaş hayvan kesiliyormuş. Yüzde 30 - 35 kapasite ile çalışıyor” dedi.

KASAPLARIN ŞİKAYETİ..
Bu arada bölgenin en büyük hayvan kesim kesisi Malet Et Kesim Kombinasının yüzde 30-35 kapasiteyle çalışmasını değerlendiren Kasaplar Odası Başkanı Aleaddin Çalışkan, hayvan kesim ücretinin fazla olması nedeniyle kasapların buraya ilgi göstermediğini öne sürdü.

Elazığ'da Malatya'dan çok düşük fiyatla kesim yapıldığını hatırlatan Çalışkan, "Malet'in fiyatının yüksek olması nedeniyle üreticiler Battalgazi ilçesi gibi yakın mezbahalarda hayvanlarını kestiriyorlar"dedi.

Malet Et Kesim Kombinasında 60 kişinin çalışıp ekmek yediğini, bu işletmenin de çarkının dönmesi gerektiğini ifade eden Aleaddin Çalışkan, "Bu tesisin ayrıca soğuk hava depoları var. Bu soğuk hava depoları iyi bir işletmecilikle kayısı ve kiraz gibi meyvelerin saklanmasında da kullanılabilir"şeklinde konuştu.

Et ve Balık Kurumu bünyesindeki tesis özelleştirme ile özel sektöre satılmış, bu arada belediye mezbahanesi de kapatıldığı için Malatya il merkezinde bu tesis dışında et ihtiyacının karşılanabileceği bir kurum kalmamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız