SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Düşünce Farklılığı' Vurgusu

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinden istifa eden Prof. Dr. Turgay Seçkin, istifa nedeniyle ilgili olarak “Yönetimin güzel şeyler yapabilmesi adına, birlikte daha iyi çalışacağı insanlarla yola devam etmesi için ben görevimden ayrıldım. Bu tamamen benim düşüncem ve benim tarzım. Belli bir noktaya gelince bırakmak lazım” dedi.

Fen –Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim üyesi de olan Prof. Dr. Turgay Seçkin, son günlerde gerek Turgut Özal Tıp Merkezi gerekse üniversitede yaşanan sıkıntılarla istifasının bir ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine “Bu tür yönetsel anlayıştaki sıkıntılar ve başka konularda da olabilecek sıkıntılar her üniversitede olur. Biz bu yönetimin gelmesine destek vermiştik. Birlikte yola çıktığınız insanlarla belli bir noktadan sonra düşünce farklılığı yaşayabilirsiniz. İşte bu olduğu zamanda bırakmanız lazım. Arkadaşlarımızın, güzel şeyler yapabilmesi adına, çalışacağı yol arkadaşlarını belirlemesi gerekiyordu. Bu fırsatı sunmak gerekiyor. Yani bir noktada bırakmasını bilmek gerekiyor. Ben de öyle yaptım. Zaten benim tarzım da budur. Yani istifa tamamen kendi düşüncem” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Seçkin, istifasını geri almasının da söz konusu olmadığını belirtti.

Prof.Dr. Turgay Seçkin, 2004 rektör seçimlerinde 200 alan Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'na karşı aday olmuş ve 60 oy almıştı. 2008'de yapılan seçimlerde ise aday olmayıp, şimdiki rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'i desteklemiş, Çelik'in atanmasıyla rektör yardımcılığı görevine getirilmişti. Diğer rektör yardımcısı Prof.Dr. Süheyla Ünal da, yine 2004'te aday olmuş ve 107 oy almıştı. 2008'de Çelik'i desteklemiş, aynı şekilde rektör yardımcılığına getirilmişti. Rektör, bu iki ismin dışında, üçüncü isim olarak rektör yardımcılığına Prof.Dr. İlhan İçen'i getirmiş, yardımcılar arasında sorumluluk noktasında ağırlığın Prof.Dr. İçen'de olduğu iddiaları konuşulur olmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız