SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düşüncelerinize İhtiyacımız Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:27:02
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Van’da partisinin ‘Halkla İlişkiler Birim Toplantısı’na katıldı. 

Gürpınar Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıya katılan Çalık, AK Parti’nin her zaman ilklerin partisi ve bir marka olduğunu belirterek, “Kurulduğumuz ilk günden bu yana hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik ve şimdi hiçbir şey eskisi gibi değil. Daha önce IMF'den borç alan bir ülke varken, şimdi IMF'ye borç veren bir ülke var. Demokratikleşme ve özgürlüklere bakın. İnsan hak ve özgürlükleri bakımından çok önemli çalışmalar yaptık. Anaların çocuklarıyla ne mapusta, ne hastanede Türkçe bilmemelerine rağmen Kürtçe konuşmaları yasaktı. Ceberut devlet anlayışıyla sadece devletin kendi kimliği vardı. Devletin milleti vardı. Biz yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye’yi inşa ederken, borçlarını sıfırlayan, tüm dünyanın kulak verdiği bir ülke olurken, Van'a da çok önemli yatırımlar getirdik" dedi.

12 yıllık iktidarları süresince Van'a yapılan yatırım miktarının 14,4 milyar lira olduğunu vurgulayan Çalık, Van'daki yatırım miktarının geçmişteki Türkiye’nin bir yıllık bütçesi olduğunu söyledi. AK Parti’nin önceki dönemlerde eskiyen bütün işleri yerine getirdiğine dikkat çeken Çalık, “Türkiye’deki acıların sonlandırılması, insan hak ve özgürlüklerinin iadesi için Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ni başlattık. Biz 2 yıldır analar ağlamasın dedik ve inşallah bundan sonra cenazeler gelmesin diyoruz. Ama ‘çözüm süreci yeniden gözden geçirilsin’ diyenler var. ‘Seküler güçler mücadeleye devam etsin’ diyen Van Milletvekili Aysel Tuğluk var. İnadına barış, inadına kardeşlik diyoruz. Biz AK Parti olarak tüm Türkiye’nin partisiyiz ve diğer partilere örnek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

STK'LARLA TOPLANTI..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gürpınar temaslarından sonra akşam saatlerinde Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ı makamında ziyaret etti. Çalık, Van depreminde büyük acıların yaşandığını, hükümet olarak yaraların en kısa zamanda sarılması için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Çalık, depremden hemen sonra Van'da olduklarını ve her yerden insanların yardım için kente geldiğini belirtti.

Vali Doğan ile bir süre basına kapalı görüşen Çalık, ardından bir otelde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Çalık, 2013 yılında Türkiye'de dünyanın yakından ilgilendiği gelişmelerin yaşandığını vurgulayarak, "Marmaray projesi, üçüncü havalimanı gibi hayati projeler bu dönemlerde hayata geçirildi. Aynı zamanda 60 yıl boyunca IMF'den borç alan ülkemiz, borcunun tamamını kapatarak borç verecek duruma geldi. 2013 yılında yaşanan bu gelişmeler ve Türkiye'nin her alanda yükselmesi bazı kesimleri rahatsız etti. Biz AK Parti iktidarına geldiğimiz günden itibaren milletin sesinden kulağımızı çekmeyeceğiz dedik. Bu bize yüzde 50 başarı getirdi. Biz 12 yıllık sürede ekonomik ve siyasi istikrarla birlikte demokratik istikrarı yaşatmayı istediğimiz sürede, Gezi olayları, 17-25 Aralık gelişmeleri ve 6-7 Ekim olayları gibi engellerle karşılaştık ama milletimiz buna 'dur' dedi ve bizi tek başımıza iktidar yaptı. Milletin sesinden kulağımızı çekmeyeceğiz dedik ve bugün milleti temsil eden, devletle millet arasında köprü olan derneklerimizle STK'larımızla muhtarlarımızla ve odalarımızla bir araya gelmek istedik. Sivil iradeyi, siyasi iradeyle buluşturmak istiyoruz. Yeni Türkiye'de siz öncelikle kendinizi nerede görüyorsunuz, 2023 vizyonu çerçevesinde bağlı bulunduğunuz kurumu nerede görmek istiyorsunuz, bunu öğrenmek istiyoruz. Ayrıca Van ile ilgili düşünceleriniz,Van'ı nerede görmek istediğinizi, 2023 hedeflerinizi bilmek amacındayız. Biz yeni Türkiye'yi inşa ederken sizin düşüncelerinize, önerilerinize ve eleştirilerinize ihtiyacımız var. Burada konuşulan her şeyin genel merkezimizde genel başkanımıza iletileceğini bilmenizi isterim" dedi.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız