SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Düşündüren Görüntü!..

A- A+ PAYLAŞ

Yandaki fotoğraf, kentin hemen merkezinde, Cumartesi günü öğle saatlerinde PTT'nin önünde çekildi.. Epeyce bir zamandır, çeşitli protesto eylemlerinin yapıldığı ve bu nedenle "Hyde Park" diye adlandırılan PTT önünde Eğitim-Sen'cilerin eyleminde.. Protestocuların hemen arkasında bir adam.. Naylonun içerisine boşalttığı "bali"yi kokluyor..

Çevrede, eylem nedeniyle polis de var. Malatya caddelerinin ve sokaklarının, gece-gündüz "ürküten" unsurları haline gelen "bali"cilerden biri, kentin hemen merkezinde, yüzlerce kişinin önünde, "uyuşturucu" çekiyor. Kendinden geçmiş halde.. Ne polisin orada olduğu umurunda, ne de kameraların, fotoğraf makinelerinin çekimde olduğu..

3 gün önce de, Tekel Sigara Fabrikası işçilerinin, Seydişehir Alimünyum tesislerinin özelleştirilmesine karşı çıkan işçilere destek vermek amacıyla Tekel önünde düzenledikleri eylemi izlemeye giden basın mensuplarına, bu "bali"ci hiç de yabancı değil. Çünkü, eylemi izlemekte olan basın mensupları ile işçiler, bir anda kaldırımda yürümekte olan iki genç kızın çığlığıyla irkiliyorlar. Aynı balici, iki genç kızın arkasına düşüyor, kızları korkutuyor. Orada bulunan iki polis, müdahale edip uzaklaştırıyorlar.

Aynı adam, 3 gün sonra, elinde "bali" adlı yapıştırıcı maddeyi boşaltıp, içerisindeki uyuşturucuyu kokladığı torbasıyla PTT önünde... Elinde torbasıyla gün boyu dolaştığı Malatya caddelerinde "etrafından korkuyla uzaklaşanların" görüldüğü kaldırımları terketmiş o ara.. Kalabalığı, rengarenk bayraklarını, kameraları görmüş.. Oraya yönelmiş.. Önce bir sivil polis tarafından farkediliyor. Eline bir sigara veriliyor. Ardından paketi istiyor, alıyor ve uzaklaşıyor. Ama bir süre sonra tekrar dönüyor.

"Bali"cinin, basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Sekreterinin hemen yanına kadar yaklaşması, buraya kadar müdahale edilmemesi, eylemcilerin de tepkisine yolaçıyor. Balici o kadar kendinden geçmiş ki, açıklama yapan dernek sekreterinin hemen arkasında,aynı karede, kamera önünde "uyuşturucu" kokluyor. Ardından polis müdahale edip, "bali"ciyi ekip otosuyla uzaklaştırıyor.

Polis, "Malatya Caddeleri"nin, "yasal anlamda çok fazla yapacak birşey olmadığı" gerekçesiyle korku saçanları haline gelen bu tiplere sadece, görüntü verdikleri yerlerde "geçici" müdahalelerle yetinebiliyor. Sadece "uzaklaştırıyor"..

Daha iki gün önce, Yeni Cami civarında, aralarında öğrencilerin de bulunduğu müşterilerine, "peynir-ekmek" gibi uyuşturucu hap satan, çok sayıda suçtan sabıkalı şahıs, yakalanmış da ne olmuş? 20 milyar liraya yakın bir para cezasıyla (hangi işte çalışıp ödeyecekse) serbest bırakılmış. "Bali"ciye ne yapılabilir ki?..

Bu fotoğrafı, "Yasa Uygulayıcıları" iyi yorumlamalı.. Çünkü mesaj onlara..

Bu adamın adı ne mi? N.B.'ymiş.. Hap satıcısının adı da F.Ö.'ydü.. Ne farkeder, hepsi aramızda dolaşmaktalar..

FOTOĞRAF: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız