SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Düşündüren Harita...!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:13
Düşündüren Harita...!
A- A+ PAYLAŞ
Her 5 kadından 2’sinin şiddet gördüğü Türkiye’nin ‘fiziki’ haritası çıkarıldı. En az şiddet Batı Marmara’da yaşanırken, en koyu bölge Kuzey Doğu Anadolu.
Bir ilk özelliği taşıyan ‘Türkiye’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması’ 2008’de gerçekleştirildi.
 
Kadınların yaşadığı aile içi şiddetin yaygınlığı, şiddet biçimleri, neden ve sonuçları ile risk faktörlerinin anlaşılması amacıyla ülke çapında yürütülen en kapsamlı araştırmanın sonuçları, ilgili bakana yöneltilen soru önergesiyle gündeme geldi.
 
CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli kadına şiddeti sorusuna, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtını, Hürriyet'ten Umut Eerdem haberleştirdi.
 
2008 Yılında Hazırlandı...
 
Araştırma sonuçlarına göre, eşi veya birlikte olduğu kişilerden yaşamının herhangi bir döneminde fiziksel şiddet görmüş kadınların oranı bölgeler bazında büyükten küçüğe doğru şu şekilde sıralanmaktadır:
 
Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi yüzde 53, 
Orta Anadolu Bölgesi yüzde 50, 
Güneydoğu Anadolu Bölgesi yüzde 48, 
Ortadoğu Anadolu Bölgesi yüzde 47, 
Batı Karadeniz Bölgesi yüzde 43, 
Batı Anadolu Bölgesi yüzde 42, 
Akdeniz Bölgesi yüzde 42, 
Doğu Karadeniz Bölgesi yüzde 38, 
İstanbul yüzde 37, 
Doğu Marmara Bölgesi yüzde 36, 
Ege Bölgesi yüzde 31, 
Batı Marmara Bölgesi yüzde 25.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız